Festivalul Internaţional de Teatru Nou, ediţia a 6-a, la final de poveste
22 May 2018
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin
24 May 2018

Șerban Pavlu, invitat la Rezidența BRD Scena9, înainte de premiera „Charleston” la TIFF

Joi, 24 mai, de la ora 19.30, invitatul Intersecțiilor de Miercuri este actorul Șerban Pavlu, protagonistul filmului românesc „Charleston”. Lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Crețulescu va putea fi văzut în premieră națională la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF (25 mai – 3 iunie 2018), în cadrul Zilelor Filmului Românesc, concurând totodată și în competiția internațională pentru Trofeul Transilvania.

Șerban Pavlu e unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației sale. Face deopotrivă teatru și film. Are o naturalețe și o carismă cu totul speciale. Reușește să fie atașant chiar și atunci cînd joacă roluri de băiat rău. Dialogul, moderat de Ana Maria Sandu, va fi despre meseria de actor, viață, provocări și roluri și este găzduit de Rezidența BRD Scena9.

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția.