Dimensiunea științifică a artei: Cătălin Beldea –  Ep. 4 –  Eclipsa din 4 decembrie 2021, fotografiată de la 12.000 m altitudine
27 January 2022
Știința 360 – 27 ianuarie 2022 – Materia și antimateria se comportă la fel în prezența gravitației
27 January 2022

ȘTIINȚA 360 – Planul Național de Combatere a Cancerului – lansare document de recomandări pentru implementare și monitorizare

Sursă FOTO - Revista politici de sănătate

27 ianuarie 2022
Bolnavii de cancer din România au nevoie de programe de screening și diagnostic timpuriu, acces la tratamente inovatoare și campanii de informare – este rezultatul unui chestionar de opinie privind nevoile persoanelor cu afecțiuni oncologice din România. Principalele activități care pot duce la un control mai bun al cancerului în România sunt: eliminarea factorilor de risc pentru cancer, informarea, campaniile de conștientizare și de screening, controalele periodice obligatorii susținute de profesioniști prin programe finanțate de stat, pe tipul bolii. Chestionarul de opinie privind acțiunile prioritare de control al cancerului din perspectiva viitorului Plan Național de Combatere a Cancerului face parte din proiectul ”Împreună Învingem Cancerul”.

Pe 19 ianuarie, președintele Klaus Johannis a anunțat lansarea Planului Național de Combatere a Cancerului. Documentul se află acum în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, iar autoritățile invită pe toată lumea să-l acceseze și să facă propuneri și sugestii.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente și revista Politici de Sănătate au organizat online, conferința proiectului ”Împreună Învingem Cancerul”, în cadrul căreia au fost prezentate măsuri identificate la nivel național care pot ajuta la implementarea Planului Național de Combatere a Cancerului. Subiectul a fost tratat în rubrica de sănătate a emisiunii ȘTIINȚA 360, din 27 ianuarie. Un material realizat de Marilena Frâncu.