Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa
27 September 2016
Telescopul Hubble a confirmat descoperirea de vapori de apă care erup de la suprafața Europei
27 September 2016

Știința în cuvinte potrivite

Ambasadorii Geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului.
 
Acum mai bine de 100 de ani, pe la sfarsitul secolului al 19-lea, Ilona, o fetiță de 12 ani găsea in padurea de pe domeniul părinților ei,  niște ouă pietrificate de dimenisuni stranii. Le arată fratelui mai mare, excentricul baron Franz Nopcsa, la vremea aceea student, care le duce la Viena. Acolo, unul dintre cei mai influenți specialiști în geologie, identifică fosilele ca fiind ouă de dinozauri. Această descoperire stîrnește interesul și curiozitatea generațiilor de paleontologi care urmează și face ca, în anul 2015,  zona Hațegului să intre în circuitul internațional al Geoparcurilor protejate UNESCO.
 
Alexandru Andrașanu coordonatorul geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului, împreună cu echipa care se ocupă de administrarea acestuia au inițiat o academie a voluntarilor, tineri localnici din zona Hațegului   Universitatea București oferă diplome Volunt-pass, pentru cei care au îndeplinit un număr de ore de voluntariat și au participat la suficient de multe proiecte, astfel încât să capete competențele necesare de ambasadori ai Geoparcului Dinozaurilor.
Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului a devenit parc internațional în anul 2005 și de anul trecut a intrat în circuitul geoparcuilor protejate UNESCO. 
 
Interviu cu Alexandru Andrasanu – directorul Geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului, Cristian Ciobanu administratorul casei vulcanilor și Adina Popa, PR al Geoparcului.