Stejari pentru berzele negre din Comana
3 April 2019
Ce ne așteaptă la Final Frontier (1)
4 April 2019

Strategia pentru Tranziția României spre Economia Circulară 2020 – 2030 – ROCES

Credit foto IRCEM Cluj Napoca

Strategia pentru Tranziția României spre Economia Circulară 2020 – 2030 – ROCES se intitulează proiectul care face parte integrantă a Parteneriatului pentru Economie Verde şi Zero Deşeuri în România până în 2030.  ”Proiectul vizează fundamentarea pilonilor ce vor susține implementarea economiei circulare în România, prin implicarea tuturor actorilor reprezentativi, astfel încât să atingem misiunea noastră, ca până în 2030 România, să fie lider în Europa Centrală şi de Sud-Est în economia circulară. ” se arată în descrierea acestui proiect coordonat de Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”– IRCEM din Clij-Napoca.  

Împreună cu ”Ministerul Mediului în calitate de organizatori, colaborând cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României, alături de încă 12 ministere, precum și alţi parteneri care se vor alătura acestor demersuri,” IRCEM Cluj NApoca ” organizează o serie de evenimente din cadrul proiectului “STRATEGIA PENTRU TRANZIŢIA ROMÂNIEI SPRE ECONOMIA CIRCULARĂ 2020-2030 (ROCES)” parte integrantă a Parteneriatului pentru Economie Verde şi Zero Deşeuri în România până în 2030.

În cadrul acestui parteneriat vor avea loc o serie de evenimente printre care se enumeră conferințe şi workshopuri sectoriale, care vor avea loc în perioada aprilie – iulie 2019, în principalele orașe din România. ”

Dr. Ing. Economist Elena-Simina Lakatos, Preşedintele Institutului pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”– IRCEM din Cluj-Napoca a fost invitata emisiunii Știința în cuvinte potrivite din data de 3 aprilie a.c., realizatori și moderatori Corina Negrea și Dan Manolache.