Infernala Comedie a lui Felix Aftene – expoziție de grafică
8 February 2020
AUDIO Filmul de animație Opinci a primit premiul Coup de Coeur Canal plus
9 February 2020

Talking about a Revolution / Să vorbim despre Revoluție, episodul 3

Episodul #2.3 Raport de țară în teatrul independent: Identitate și reprezentare

În teatrul românesc există în acest moment două culturi paralele, una oficială, subvenționată, dar inertă din punct de vedere al subiectelor sociale și politice, practicând escapismul teatral și căutând în primul rând succesul comercial și cealaltă independentă, subfinanțată, nereglementată, care însă își asumă riscuri tematice și încearcă să reprezinte întreaga societate, în complexitatea ei. Ce ar trebui să se întâmple pentru ca această inversare de roluri să înceteze? Când, cum și de ce s-a produs această ruptură între scena oficială și societatea românească? Cum a ajuns teatrul independent responsabil să facă un raport de țară și să vorbească despre subiecte esențiale precum identitate și reprezentare?
Am stat de vorbă despre aceste teme cu Alina Nelega, autoare dramatică, profesoară, fondatoare a masteratului de dramaturgie de la Universitatea de Arte din Tg. Mureș și Elise Wilk, autoare de texte pentru teatru, unul dintre cei mai jucați dramaturgi ai momentului în România.

Moderatoare: Cristina Modreanu si Oana Cristea-Grigorescu

Cea de a doua serie a Podcastului Scena.ro este produsă de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu Radio România Cultural și cu sprijinul Goethe Institut din București.