PREMIERA ‘CAPRA CU TREI IEZI’
1 April 2017
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad în luna aprilie la Bucureşti
2 April 2017

Teatrul Clasic ‘Ioan Slavici’ din Arad în luna aprilie la București

În perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic ‘Ioan Slavici’ Arad va susține patru spectacole pe scenele a două importante teatre din București, respectiv Teatrul Odeon și Teatrul ‘Nottara’.

Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Orașul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban și Vârful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu — patru dintre cele mai noi producții ale instituției — vor oferi publicului din București, pentru doar trei zile, o părticică din atmosfera teatrului arădean.

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala ‘Horia Lovinescu’ a Teatrului Nottara, vă invităm la Ecarisajul pentru toți de Boris Vian. Regia și scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniță, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu și Eric Țuțuianu.

Vă așteptăm la o comedie neagră a cărei acțiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Un spectacol despre indiferență, despre istorie și istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

Durata spectacolului: 1h30min

Prețul biletelor: 34,56 lei și 20,52 lei

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, orele 18.00 și 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vor avea loc două reprezentații cu Bull de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut. O montare pe baza unui text ‘greu de încadrat într-un gen, un fel de darwinism social’ a regizorului Bobi Pricop, proaspăt nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan și Andrei Elek. Scenografia poartă semnătura Velicăi Panduru.

Vă invităm să fiți martorii unei povești despre corporatiști și concedieri, despre hărțuirea din multinaționale, dar care ‘abordează o temă mult mai profundă, universală, despre ‘natura umană și despre laturile ei cele mai crude’. (Bobi Pricop)

Durata spectacolului: 1h10min

Prețul unui bilet este 21,20 lei

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la București — duminică, 23 aprilie 2017 — sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon găzduiește cea mai recentă producție a teatrului arădean: Orașul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc în pe 26 februarie 2017.

Pretextul acestui spectacol?: ‘Fiind născut în Arad, de multe ori m-am întrebat oare cine locuia în clădirile pe care azi scrie ‘monument istoric’ sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani în locul farmaciilor și casinourilor care există azi pe bulevard și ce făceau oamenii într-o seară de sâmbătă? (…) Spectacolul oferă publicului o perspectivă nouă asupra oamenilor care au trăit în orașul nostru și poate a ideii de comunitate, în măsura în care ea mai există astăzi.’ (Cristian Ban)

Din distribuție fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău, Călin Stanciu.

Durata spectacolului: 1h30min

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Prețul unui bilet este 21,20 lei

De la ora 20.30 ne mutăm în Sala Majestic unde actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ștefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureștean frânturi din actualitatea internațională a mediilor tehnologice, din zarva ‘relațiilor interpersonale’ a ‘lumii competitive și ostile care ne afectează pe toți’. (Theodor-Cristian Popescu). Este vorba despre spectacolul Vârful aisbergului de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

Durata spectacolului: 1h30min

Prețul unui bilet este 31,80 lei (spectacol cu publicul pe scenă).

Invităm publicul bucureștean la o întâlnire de weekend cu trupa Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici’ din Arad, o întâlnire creatoare pe care ne-o dorim ca pe una dintre numeroasele fațete ale fenomenului teatral românesc.

* Informații despre achiziționarea biletelor găsiți aici:

Program

și

http://new.nottara.ro/?act=prog&dm=1

* Actorii arădeni se află pentru a doua oară în fața publicului din București.

În perioada 4-6 mai 2015, Teatrul Clasic ‘Ioan Slavici’ Arad a mai susținut o microstagiune la Teatrul Odeon București, ocazie cu care publicul din capitală a putut viziona ‘Reunificarea celor două Corei’de Joel Pommerat, în regia lui Radu-Alexandru Nica, ‘Cerc Oglindă Transformare’ de Annie Baker, regia Cristian Juncu și ‘Perplex’ de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor-Cristian Popescu.