THAILANDA – KRABI
4 February 2018
Proiectul “Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021”, subfinanţat
6 February 2018

THAILANDA – PHUKET

Şi cum ne aflăm în sudul Thailandei, nu avem cum să ocolim Provincia Phuket, formată din Insula Phuket şi alte 32 de insule mai mici, regiunea obţinând cea mai mare parte a veniturilor sale din turism.

Insula Phuket este cea mai mare din ţară, iar dacă sunteţi amatori de plaje, nisip fin şi soare strălucitor, aici ar fi unul din locurile ideale.

 

* * *

 

Situat la peste 800 km de capitala Bangkok, Phuket se numără printre cele mai importante centre economice ale Thailandei, deţinând printre altele un port folosit încă din perioada Evului Mediu, ca un important centru de schimb pentru mărfurile din India, China sau Persia.

* * *

Distrus de tsunami în anul 2004, Phuket şi-a găsit resursele să renască, reinventându-se şi transformându-se într-una din destinaţiile cele mai apreciate de turiştii din lumea largă.

Diversitatea grupuriloe etnice care trăiesc aici, conferă trăsături unice oraşului, atât sub aspect cultural, arhitectural dar şi istoric şi culinar.

 

* * *

 

Oraşul Phuket poate fi caracterizat şi drept gazda celor mai frumoase plaje din Thailanda, unde veţi simţi cu adevărat ce înseamnă relaxarea. Cât despre nuanţele de smarald ale oceanului, acestea vă vor rămâne cu siguranţă multă vreme întipărite în memorie. Astfel, despre Phuket am mai putea afirmă şi că reprezintă un adevărat paradis şi pentru iubitorii de snorkeling (scufundarea cu tubul de respirat la suprafaţa apei). Cea mai căutată zonă în acest sens este Plaja Surin, renumită pentru apele sale cristaline.