Documentarul Superhombre, despre alpinistul Horia Colibășanu, deschide cea de-a 5-a ediție ALPIN FILM FESTIVAL
29 January 2020
Omul fără identitate – protagonistul One World Romania, ediția a 13-a
29 January 2020

„The Cry Of Silence”, a patra premieră a unei cineaste de 18 ani din Iași

Scurtmetrajul „The Cry Of Silence”, cel de-al patrulea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, va fi vizionat în premieră, vineri, 31 ianuarie, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu din Iași. La Proiecția de Gală va participa o parte din echipa filmului, alături de Irina Margareta Nistor, în calitate de critic de film și invitat de onoare.

„The Cry Of Silence” este un film despre două surori, o poveste care urmărește fragmente din viețile lor și momente decisive pe care trebuie să le parcurgă. Este o meditație asupra vieții și a morții, a contrastului dintre tristețe, durere, bucurie și euforie. Titlul, tradus „Strigătul Tăcerii”, ilustrează conceptul de suferință și durere mută. Din distribuție fac parte actori de la Teatrul Național din Iași și studente de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

„Am ales povestea a două surori pentru că legătura este una foarte puternică, dar poate fi oricine, un membru din familie, un prieten, un animal de companie, ceva din tine care s-a rupt.”, spune regizoarea scurtmetrajului, Mara Crăcăleanu.La numai 18 ani, Mara Crăcăleanu a regizat deja 4 scurtmetraje. „Mirrorcide”, cel de-al treilea film al său, a câștigat 32 de premii internaționale și a fost proiectat pe mai multe continente, la festivaluri de film prestigioase, precum Rhode Island International Film Festival, Los Angeles Film Awards, New York Film Awards, Best Shorts Competition, Calcutta International Cult Film Festival.

https://www.youtube.com/watch?v=3jhS0qGM6wI