Premieră absolută – VIAȚA DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII
7 December 2020
Teatrul ca rezistență: Lansăm un nou Fanzin și un film de animație  
7 December 2020

Trei zile, trei spectacole lectură pentru copii, în premieră la Teatrul „Gong”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, trei spectacole lectură după texte contemporane românești dedicate copiilor, sub coordonarea regizoarei Delia Gavlițchi. Seria video va fi lansată pe pagina de Facebook a Teatrului Gong și își propune să ofere o alternativă artistică pentru petrecerea timpului liber acasă, în familie.

Cele trei texte alese pentru lecturi fac parte din volumul „START. Dramaturgie pentru copii”, care include în total șapte piese câștigătoare ale concursului cu același titlu, lansat de Asociația miniREACTOR la începutul acestui an. Delia Gavliţchi, regizoare și coordonatoare a asociației, referindu-se la felul în care ar fi bine să înţelegem teatrul pentru copii a citat din Theatre as a Medium for Children and Young People: Images and Observations de Shifra Schonmann: „Când Stanislavski a fost rugat să facă o diferenţă între teatru pentru adulţi şi teatru pentru copii, a răspuns că singura diferenţă importantă este că teatrul pentru copii, ar trebui să fie mai bun.”

Primul spectacol lectură programat în această serie este „Aventura Căpitanului Vic în Lumea Reală” de George Cocoș și va avea va avea premiera miercuri, 9 decembrie, de la ora 20:00. Seria de lecturi continuă cu „Uriașii” de Irisz Kovacs și este programat în premieră joi, 10 decembrie, de la ora 20:00. Spectacolul care va încheia această serie este „Melcul Mec și Melcul Lec” de Ioana Hogman. Premiera spectacolului este programată pentru vineri, 11 decembrie, de la ora 20:00.
Accesul la oricare dintre înregistrări se face gratuit. După lansare, înregistrările vor putea fi accesate timp de o lună de zile în biblioteca digitală a teatrulgong.ro.