Spectacolul CURSA DE ȘOARECI, transmis pe YouTube pe 25 aprilie, la ora 19:00
22 April 2021
Teatrul Bulandra prezintă prima avanpremieră online din istoria sa
23 April 2021

Un nou program de voluntariat la festivalul dedicat exclusiv filmului românesc

Festivalul Serile Filmului Românesc oferă o nouă oportunitate de voluntariat în cadrul celui mai mare festival de film românesc din țară. Programul VoluntarEști. TrăiEști. ÎntâlnEști. FilmEști este creat special pentru persoanele dornice de acțiuni de voluntariat și preocupate de promovarea cinematografiei românești sub toate formele ei.

În perioada 25 aprilie – 25 mai 2021, voluntarii pot completa formularul disponibil pe https://festivalsfr.ro/voluntaresti/ și se pot înscrie în etapa de selecție. Anul acesta, festivalul SFR se va desfășura în perioada 11-15 august 2021, iar organizatorii au anunțat deja câteva noutăți pentru ediția cu numărul 12, care pot fi urmărite pe site sau pe pagina de Facebook a festivalului.

“Voluntarii sunt sufletul festivalului – fără ei n-am reuși să realizăm ceea ce ne propunem și să îi facem pe invitați și pe spectatori să se simtă ca într-o capitală a filmului românesc. Ne-am dat seama, mai ales acum, realizând ediția din pandemie (ediția a 11-a, septembrie 2020), că voluntarii de toate vârstele reprezintă SFR, oferind din timpul și pasiunea lor celor care vin să se bucure de experiența de festival”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

Cum știi că VoluntarEști este pentru tine? Dacă ai peste 16 ani, locuiești în Iași și ești disponibil în perioada 11-15 august 2021, dar și cu două săptămâni înainte de festival, pentru că atunci vom face distribuirea în echipă și vom stabili toate detaliile; iubești să participi la evenimente și dorești să îți pui și tu amprenta și să contribui la dezvoltarea și promovarea diversității culturale din Iași; vrei să vezi cum se organizează un festival și ce înseamnă munca în echipă; ești o fire comunicativă și te-ai întrebat mereu cum sunt în viața reală personajele din filme.

Ce beneficii vei avea ca parte din VoluntarEști: certificat de voluntariat; relații cu oameni extraordinari, prieteni și amici interesați de filmul românesc; șansa de a dialoga cu actorul sau regizorul tău preferat; posibilitatea de a intra în echipa Asociației Studenților Jurnaliști, iar la următoarea ediție – șansa de a fi în echipa SFR și intrare liberă la toate proiecțiile de la festival.

Mai multe informații pe www.festivalsfr.ro., https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc, https://www.instagram.com/serilefilmuluiromanesc.