Adolescenții fac filme la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital!
3 April 2017
Primele proiecții KineDok powered by One World Romania ediția 2017 din țară
3 April 2017

Un portret emoționant despre victimele din umbră ale extremismului musulman — ‘The Empty Room’ la Astra Film Cinema

Filmul săptămânii la Astra Film Cinema explorează fenomenul radicalizării a zeci de mii de tineri în societatea europeană. După plecarea lor în Siria, de cele mai multe ori neanunțată, familia rămâne copleșită de durere, vină, rușine și îndoială despre copilul pe care l-a adus pe lume.

‘The Empty Room / Camera nelocuită’ (regia Jasna Krajinovic) va fi proiectat joi, 6 aprilie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema și redă drama unor familii din Belgia, ai căror copii au hotărât să plece în Siria pentru a deveni combatanți jihadiști. Toți, însă, au murit! Cine se află în spatele rețelei jihadiste care îi racolează și îndoctrinează pe tineri, convingându-i să devină criminali în numele lui Allah?

După plecarea lui Sabri în Siria, un tânăr belgian de 19 ani, familia lui se confruntă cu o absență bruscă și de nesuportat. Saliha, mama sa, decide să nu păstreze această dramă sub tăcere. Alături de alți părinți în aceeași situație, mama tânărului luptă împotriva dispariției tăcute a fiului, pierdut în lacunele sistemului judiciar, și cere ca moartea lui să fie recunoscută oficial și ea să fie lăsată să îl plângă cum se cuvine. Desigur, lupta nu este ușoară, pentru că trebuie să facă față nu doar pierderii copleșitoare, ci și învinovățirii nerostite de a nu fi reușit să împiedice îndoctrinarea propriului copil.

Însă, transformând în propria audiență întreaga lume, de la funcționari ai Parlamentului European până la adolescenții din licee, protagonista pune sub semnul întrebării problemele legate de responsabilitate și de victimizare, dezvăluind gradul în care înțelegerea noastră este profund viciată.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).

Trailer: https://youtu.be/J4EyuXgstyE

Facebook event: www.facebook.com/events/275028052909278/

Un eveniment organizat de: Astra Film și CNM Astra