Vacanța în FM – Zakopane – capitala de iarnă a Poloniei
22 December 2021
Vacanța în FM – De pe Insula Crăciunului până la Capul Nord, via Caracas
24 December 2021

Vacanța în FM – Oslo – singura capitală europeană cu pârtii de schi

foto: Julien Patey/ Pixabay

joi 23 decembrie, ora 14:30

Călătorim în Oslo, singura capitală europeană unde poți merge la ski fără a părăsi orașul. Pe vremuri, Capitala Norvegiei s-a numit Christiania, de unde și denumirea procedeului tehnic folosit de schiori: cristiană (oprirea prin întoarcere bruscă).

Alte destinații pentru Vacanța de iarnă în FM sunt două lacuri glaciare, unul din Canada, celălalt din România. Vorbim despre Bucura, cel mai mare lac glaciar de la noi, aflat în Retezat, unde, printre animalele pe care le poți vedea, se numără și simpaticele marmote. Iar în provincia Alberta din Canada se află Lacul Louise, într-o zonă montană cu climat subarctic. Datorită nuanțelor sale incredibile, a fost numit inițial Lacul de Smarald, dar numele i-a fost schimbat, în onoarea unei prințese, Louise, fiica Reginei Victoria a Regatului Unit.

Pe urmele acestei regine, ajungem și în Port Victoria, capitala și cel mai mare oraș al arhipelagului Seychelles, o destinație caldă pentru vacanța dintre ani.

Vorbim și despre Panettone, cozonacul italienesc inventat la Milano în secolul al XV-lea, care a depășit de mult granițele peninsulei, devenind cunoscut în lumea întreagă. „Pâinea lui Toni” ascunde o legendă romanțioasă.
 
Realizator: Dana Pitrop