Începe eXplore festival, ediția #15
15 October 2020
Stoker, pe umele lui Stoker – În căutarea adevăratului Castel al lui Dracula
16 October 2020

„Văzduh”, un performance cu Vlad Robaș și Marin Grigore, în premieră la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu este gazda performance-ului muzical „Văzduh”, cu texte de Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oroș, în regia lui Victor Olăhuț, cu actorii-muzicieni Vlad Robaș și Marin Grigore în distribuție. Performance-ul, o producție a Asociației Cultura’n Șură, va avea premiera la Sibiu pe 15 octombrie 2020 și ulterior va fi prezentat în cadrul unui turneu național în Cluj-Napoca, Alba Iulia, București și Zalău.

„«Văzduh» este un performance muzical despre mirarea noastră de a ne afla aici și acum. Concertele din „Patru anotimpuri” au prins sens pentru ceilalți de abia atunci când autorul lor le-a însoțit de sonete descriptive. Noi am făcut drumul invers. Pornind de la text am extrapolat în muzică. N-am găsit încă un răspuns, dar drumul este unul extrem de incitant.” Victor Olăhuț

Program reprezentații:

  • 15 octombrie – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (premieră)
  • 16 octombrie – #reactor, Cluj-Napoca
  • 17 octombrie – HangarF, Alba Iulia
  • 18 octombrie – Teatrul de Artă București
  • 21 octombrie – #reactor, Cluj-Napoca
  • 22 octombrie – Sala Porolissum, Zalău
  • 14 noiembrie – Replika, București

Asociaţia Cultură’n Şură este o organizaţie non-profit care activează în domeniul cultural încă din anul 2013. Principalul scop al asociaţiei este acela de a duce teatrul în satele româneşti, servind ca o punte de legătură culturală între mediul urban şi cel rural. Începând cu anul 2018, asociaţia a realizat o serie de proiecte teatrale cu temă socială care chestionează probleme insuficient adresate în societatea românească: depresia post-natală, incluziunea socială a minoritarilor etnici, percepţia şi integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi.

Spectacolul „Văzduh” este creat în cadrul proiectului „Lumina din spatele privirii”, proiect implementat de Asociaţia Cultură’n Şură şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Parteneri: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Hangar F, #Reactor de Creaţie şi Experiment, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Cento Group, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Teatrul de Artă Bucureşti, Spotmedia.ro

Disclaimer: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Văzduh

cu texte de George Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oros

Muzica originală și distribuția: Marin Grigore, Vlad Robaș

Traducerea: Florentina Năstase

Elemente decor: Florin Magda

Un spectacol de Victor Olăhuț

Detalii in interviul cu Victor Olăhuț, regizorul spectacolului, realizat de Raluca Rădulescu pentru Scena și ecranul