De 1 decembrie 2018, la Muzeul Național Cotroceni
29 November 2018
Colecționismul, o frumoasă realitate a societății românești
13 December 2018

100 de ani de eleganță feminină

In mansarda Casei Filipescu-Cesianu (satelit al Muzeului Municipiului Bucuresti) a fost organizata la inceputul lunii septembrie a.c. o foarte atractiva expozitie care avea in centrul ei, moda feminina, de-alungul a 100 de ani.

Curatorul expozitiei a fost Iulia Gorneanu, ea insasi, colectionara.

Expoziția „Un veac de feminitate” le-a oferit privitorilor, in doar 2 zile, prilejul să admire o sută de ani de modă, in centrul Capitalei, în perioada ei de glorie.

„Femeile din fotografiile de demult, prin vestimentație, accesorii și, nu în ultimul rând, prin atitudine, ne învață o lecție pe care, parcă, am vrut cu tot dinadinsul să o uităm: FEMINITATEA. Eleganța, rafinamentul și candoarea femeilor ce ne privesc de dincolo de timp ne tulbură și totodată ne invită să le cunoaștem lumea demult apusă. ” Iulia Gorneanu

Expozitia „Un veac de feminitate” a avut o durata extrem de scurta, doar 2 zile, dar emisiunea online ~Amintiri cu si despre artisti plastici~ va ofera posibilitatea sa parcurgeti in clipul de azi, cele 50 de fotografii, imagini din spatiul expozitional si sa ascultati interviul realizat atunci, cu Iulia Gorneanu.
Realizator Roxana Pasculescu