Love on the Terrace at Jazzulescu | Sorin Zlat Trio
31 July 2018
Beyond Bars – Ateliere de improvizație în penitenciare
1 August 2018

A 3-a ediție a Showcase of Young Talent (SYT) caută artiști de liceu din toată țara

Între 7 și 9 septembrie are loc la București a treia ediție a Showcase of Young Talent (SYT), care caută tinere talente din toată țara pentru a le expune publicului pasionat de artă. Dedicat artiștilor de liceu, SYT este un program intensiv de 3 zile, care cuprinde o expoziție de arte vizuale, mixed media (ilustrații, picturi, colaje, instalații) și fotografie, proiecții de scurtmetraje și spectacole de teatru, toate realizate de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani.

Curatorii sunt profesioniști consacrați din fiecare domeniu: Nicolae Constantin Tănase (regizor de film), Mihai Barbu (fotograf), Eugen Rădescu (curator & director Bucharest Biennale) și Bobi Pricop (regizor de teatru).

Pe lângă realizarea selecției, curatorii SYT vor oferi feedback și vor susține workshop-uri specializate pe fiecare disciplină pentru cei selecționați.

SYT VISUAL ARTS & MIXED MEDIA (pictură, desen, ilustrație, colaj, instalații): Eugen Rădescu
SYT PHOTO (fotografie): Mihai Barbu
SYT SHORTS (scurtmetraje): Nicolae Constantin Tănase

SYT DRAMA (spectacole de teatru tânăr): Bobi Pricop

Înscrierile se fac la adresa syt@ideoideis.ro, până pe 2 august 2018, ora 20:00. Rezultatele vor fi comunicate până la data de 9 august 2018.

Important: Pentru tinerii din afara Bucureștiului, organizatorii asigură decontul transportului și cazarea pe perioada festivalului.

Detalii tehnice despre înscrierile pentru fiecare secțiune sunt atașate. Regulamentul SYT este disponibil și aici.

www.syt.ro

***

SYT este un proiect Asociația T.E.T.A și Hotspot Cultural BRD.

Parteneri media: SUB25, Super – festivalul de filme făcute de adolescenți, Dissolved Magazine, Noizz.ro, In a Relationship – Fundația Friends For Friends.

***

Aflat la cea de-a treia ediție, Showcase of Young Talent (SYT) își  propune să creeze un cadru de prezentare care să pună în valoare portofoliile unora dintre cei mai talentați tineri creatori din România. Pentru a le oferi acestora oportunități de dezvoltare, SYT va facilita pe parcursul celor 3 zile întâlnirea cu profesioniști din domeniul artelor (agenți de casting, curatori, reprezentanți ai muzeelor, galeriilor), cât și cu publicul pasionat de arte din București.