FINALIŞTII concursului „Cele mai frumoase cărţi din România” 2017
27 September 2017
Scriitoarea suedeză Madeleine Gustafsson, Premiul Marin Sorescu pe anul 2017
28 September 2017

Acolade – Invitat,criticul literar DANIEL CRISTEA ENACHE

După regalul serilor muzicale pe care Radio România Cultural vi le-a oferit, transmițând în direct concertele Festivalului Internațional „George Enescu”, revenim cu emisiunea ACOLADE, săptămânala noastră întâlnire literară de miercuri seara. Pe care noi, realizatorii emisiunii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – o așteptam cu nerăbdare și pe care am pregătit-o minuțios, pentru a fi cât mai pe placul dumneavoastră.

Ediția din 27 septembrie 2017 a „Radiografiilor” continuă tematica propusă anterior, avându-l de această dată ca invitat pe criticul literar DANIEL CRISTEA ENACHE, cu care am discutat, pe larg, despre anii faști ai literaturii române, zăbovind asupra deceniului al șaptelea al secolului trecut.

În „Forumul” emisiunii, profesorii universitari ION POP (Cluj-Napoca), GHEORGHIȚĂ GEANĂ (București) și CORNEL UNGUREANU (Timișoara) vorbesc despre continuitate în cultura română și europeană.

La „Essentialia” vom analiza generozitatea unor verbe latine de a da naștere unor familii lexicale bogate în aria romanică de influență.

Către finalul emisiunii vom prezenta câteva note de lectură din lunarul LITERE (Târgoviște) și periodicul VITRALIU (Bacău). De asemenea, vom lansa întrebările pentru concurs și vom anunța câștigătorii.

VĂ DORIM AUDIȚIE PLĂCUTĂ!