Ieri s-a lansat în SUA și în Marea Britanie „Into the water“, noua carte a scriitoarei Paula Hawkins
2 May 2017
“Fericirea e un ac de siguranță”, prima carte a lui Răzvan Exarhu, va apărea la Curtea Veche Publishing
3 May 2017

Acolade: Literatura și filmul, Titu Maiorescu și spiritul critic

ACOLADE 03 mai 2017 – Literatura și filmul, Titu Maiorescu și spiritul critic – sunt subiectele emisiunii din această seară

 

ACOLADELE literare vă propun, în luna mai, o nouă temă de reflecție și dezbatere formulată foarte simplu: Literatura și filmul, două arte între care există nu doar punți de comunicare, ci și teritorii reciproc interzise. Primii care nuanțează aceste conexiuni speciale sunt, în ediția din 03 mai 2017, regizorul RADU JUDE și scriitorii IOANA PÂRVULESCU, MARIUS CHIVU și CEZAR PAUL BĂDESCU.

Pentru toți cei interesați deschidem, apoi, ușa celei de-a șaptea ediții a Colocviului Național de Critică, Eseistică și Istorie literară, care a avut ca temă Maiorescianismul – o fenomenologie a interpretării operei literare. În Forumul ACOLADELOR, primul care ne explică de ce avem nevoie de Titu Maiorescu și de spiritul lui critic este criticul și istoricul literar NICOLAE MANOLESCU.

La Essentialia mai adăugăm câteva sensuri ale cuvântului pâine.

Către finalul emisiunii răsfoim revistele „Ex-Ponto” și „Viața românească” și lansăm întrebările pentru concurs.

Dacă doriți să participați la ancheta emisiunii sau să răspundeți la întrebările de concurs, o puteți face și pe adresa de mail acoladeliterare@yahoo.ro.

 

Realizatorii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!