Care sunt armele matematice de distrugere care ne influențează viețile?
10 January 2018
Sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale alături de Editura Casa Radio!
12 January 2018

ACOLADE – Retrospectiva prozei din 2017, literatura și vinul, literatura și cinematografia, cultura română între Occident și Orient

 

Ediția din 10 ianuarie 2018 a emisiunii ACOLADE va continua temele de reflecție începute cu o săptămână în urmă, dar va iniția și o dezbatere, sperăm, provocatoare.

Retrospectiva literară a anului 2017 se va opri asupra prozei, iar de data aceasta l-am invitat, în cadrul „Radiografiilor”, pe criticul literar DANIEL CRISTEA ENACHE.

În „Forumul” ACOLADELOR inițiem o dezbatere despre literatura în dialog cu alte domenii ale vieții și cunoașterii: VALERIU STOICA ne va vorbi despre literatură și vin, într-un dialog realizat de Constantin Cristian Bleotu, iar MUGUR POPOVICI – despre literatură și cinematografie, într-o convorbire cu Oana Georgiana Enăchescu.

Acad. IOAN AUREL POP va continua, la rubrica „Amfitrion”, să ne vorbească despre „Cultura română – între Occidentul latin și Orientul bizantin”.

Rubrica „Essentialia” are ca obiect cuvântul număr, iar pentru finalul emisiunii, cel al concursului, am pregătit o surpriză, care are legătură cu rubrica dedicată notelor de lectură din revistele culturale.

Oana Georgiana Enăchescu și Constantin Cristian Bleotu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!