Dr. Cristina Rusiecki susține noul eveniment din seria Conferințe la Palatul Suțu
8 May 2017
Programul KineDok în luna Mai. Încep proiecțiile în alte 5 orașe din țară.
8 May 2017

Alain Delon pregătește “ultimul său film”

Alain Delon a anunţat, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internaţional de Film Poliţist de la Liege, că pregăteşte “ultimul său film”. Actorul francez în vârstă de 81 de ani va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie), unde va primi premiul pentru întreaga carieră.

“Va fi ultimul meu film deoarece, asemeni unui boxer care nu mai vrea un ultim meci, nici eu nu mai vreau o luptă în plus.”  – Alain Delon

Alain Delon, care nu a mai jucat de la “Astérix aux Jeux Olympiques” din 2008, a explicat că nu mai vrea să joace în filme, după ce s-a orientat spre teatru alături de fiica sa.

Actorul a povestit că faptul de a fi jucat într-o piesă de teatru, unde i-a dat replica fiicei sale într-un rol în care aceasta își domină tatăl, a fost “cel mai frumos lucru din viața sa”.

Într-un interviu, acordat vineri seara postului RTBF, Alain Delon a subliniat că preferințele sale merg acum spre teatru, deoarece “există contactul cu publicul”.

Laureat al premiului Cesar pentru cel mai bun actor, cu filmul ”Notre histoire” al lui Bertrand Blier în 1985, Delon a precizat că nu a acordat niciodată o mare importanță trofeelor.

“Pentru ca publicul să te urmărească timp de 50 sau 60 de ani, trebuie într-adevăr să te iubească”, acesta este adevăratul premiu, a precizat faimosul actor.