Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI Toţi cei care cad de Samuel Beckett
27 October 2016
Astăzi începe HipTrip Travel Film Festival 2017!
27 October 2016

Ana Ularu și Radu Iacoban la Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj”

Comedy Cluj, cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa, ajuns anul acesta la a opta ediție, se desfășoară zilele acestea la Cluj-Napoca..

De-a lungul celor șapte ediții deja desfășurate, “Comedy Cluj” a adus în fața publicului peste 900 de filme de comedie, iar la ediția din 2015 s-au introdus primele spectacole de teatru de comedie. Mai mult, evenimentele speciale au adus în fața publicului regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici etc., care au oferit un plus de valoare proiecțiilor din sălile de cinema.

În plus, promovarea valorilor artistice românești în străinătate a fost facilitată de evenimentele  legate de festival care au adus laolaltă persoane importante din industrie.

Un loc aparte în cadrul festivalului este ocupat de secțiunea specială, dedicată filmelor produse în academiile de profil din întreaga lume. Devenită deja o tradiție, aceasta oferă studenților români și străini posibilitatea de a-și proiecta filmele în fața unei audiențe numeroase.

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film “Comedy Cluj” urmărește să aducă în sălile de proiecție din Cluj Napoca diverse serii de filme de comedie din întreaga lume. Acestea oferă publicului posibilitatea de a cunoaște mai bine acest gen cinematografic care poate avea mai multe înțelesuri, publicul putând să descopere aspecte complexe ale vieții în spatele învelișului comic.

O noutate a acestei ediții o reprezintă secțiunea „Comedy Exotic”, o selecție de filme din zone cinematografice rar accesibile publicului din România. Producțiile cinematografice din această secțiune sunt realizate în Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj” este organizat de Fundația Europeană Pentru Cultură Urbană, organizație non-profit creată în anul 2006.

interviu de Madalina Corina Diaconu