„Bull” sau despre fenomenul de bullying – o nouă premieră la Teatrul Mic
3 March 2021
Regizorul Dan Pița: Sunt curios cum se va discuta despre acest film de acum 44 de ani!
4 March 2021

Another Round / Încă un rând – proiecții în avanpremieră în cinematografele din România

Another Round / Încă un rând, filmul european al anului, nominalizat la Globurilor de Aur și pe lista scurtă a Premiilor Oscar, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg, va fi lansat în cinematografe în luna martie.

Există o teorie care spune că ne-am naște cu o doză mică de alcool în sânge și că o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei prieteni de-ai săi, toți profesori de liceu blazați, pornesc un experiment de a menține un nivel constant de ebrietate de-a lungul zilei. Dacă Churchill a câștigat cel de-al Doilea Război Mondial luptând prin aburi denși de alcool, cine știe ce ar putea face câteva guri pentru ei și elevii lor?

Primele rezultate sunt îmbucurătoare, iar micul proiect al celor patru profesori se transformă într-un veritabil studiu academic. Atât orele, cât și rezultatele acestora continuă să se îmbunătățească, iar gașca se simte din nou în priză! Pe măsură ce paharele sunt date peste cap, unii dintre participanți văd un progres continuu, în timp ce alții o iau razna. Devine din ce în ce mai clar că, deși alcoolul a alimentat rezultate nemaipomenite de-a lungul istoriei, anumite acțiuni îndrăznețe au consecințele lor.

“Ideile sunt incontrolabile, ele vin către tine, nu le poţi planifica, nu iei ideile, ci ele vin, e ca atunci când te îndrăgosteşti, nu poţi controla asta, şi despre toate astea este filmul meu, despre lucrurile pe care nu le poţi avea tot timpul sub control”, Thomas Vinterberg.

”Another Round / Încă un rând” a fost lansat internațional în cadrul celei de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. În funcţie de situaţia epidemiologică şi de numărul de cinematografe deschise, filmul va rula pe ecranele din România, distribuit de Bad Unicorn.

”Another Round / Încă un rând”, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, va avea un număr limitat de proiecții în avanpremieră în acest weekend la București, Iași, Craiova, Bacău, Buzău, Bistrița, Sfântu Gheorghe și Bârlad.