El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar 2017, va deschide cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival
29 September 2016
Regizorul Jon Favreau lucrează la o variantă live-action a poveştii ”Regele Leu/ The Lion King”
30 September 2016

Arkadia Short Fest 2016

In orasul Baicoi , timp de doua zile motoarele uzinei din localitatea se opresc, iar in fabrica sunt proiectate filme de scurt metraj. Actorul Tudor Smoleanu impreuna cu alti tineri au inceput sa organizeze, in urma cu trei ani. Festivalul de fime documentare si de scurt metraj Arkadia Short fest. Totul a pornit din dorinta de a aduce filmele arta intr-un oras in care nu mai exista un cinematograf.
Francesca Rusu:

Cineaștii din 13 țări, de pe 3 continente (Europa, Asia și Africa), și-au înscris scurt-metrajele în cadrul celei de-a 3-a ediții a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest. Selecția finală a scurt-metrajelor va fi anunțată la finalul lunii iulie și va fi publicată pe site-ul oficial.

Ediția din 2016 a festivalului va aduce iubitorilor de cultură, 3 zile de proiecții de film, workshop-uri, expoziții de artă și dezbateri. Arkadia ShortFest propune pentru anul acesta două secțiuni de festival, ambele cu deschidere internațională – una competițională (scurt-metraj studențesc de ficțiune) și una  necompetițională (scurt-metraj profesionist de ficțiune, documentar sau animație).

Publicul va avea șansa de a vedea și la această ediție, în cadrul Arkadia ShortFest, selecții ale celor mai bune scurt-metraje din alte mari festivaluri internaționale. Cele 3 festivaluri partenere de anul acesta sunt KINOdiseea, ÉCU – The European Independent Film Festival și Biarritz America Latină. Mai multe detalii despre selecția propusă de fiecare festival-partener vor fi anunțate în curând.

ExpoShort Fest va aduce anul acesta, în atenția publicului iubitor de artă neconvențională, proiectul Art Factory. Timp de 3 zile orașul prahovean va deveni gazda unei expoziții ample, derivată din conceptul curatorial Art Factory, concept inaugurat anul trecut de către Asociația Fără Nume.  Scopul principal al inițiativei Art Factory este revitalizarea spațiilor abandonate și reintegrarea acestora în comunitate.

Ediția a 3-a se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, în deja binecunoscutul spațiu neconvențional al Uzinelor Camexip (Băicoi, Prahova).

***

Festivalul de film Arkadia Short Fest este organizat de Asociatia Culturala Arkadia, în parteneriat  cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).