Trofeul de excelenţă pentru Bucureşti fm
28 October 2016
Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend
29 October 2016

Asociația Presei Române solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să NU promulge legea care prevede eliminarea taxei radio-tv

Retro microphone on stage in restaurant. Blurred background

 

Decizia politică de desfiinţare a taxei radio-tv este o iniţiativă eminamente populistă şi periculoasă, care va modifica radical existenţa autonomă şi independenţa serviciilor publice de media din România.

Asociația Presei Române (ASOP.RO) îşi exprimă totalul dezacord cu această măsură, deoarece scopul ei nu este acela de a aduce economii pentru cetăţeni, aşa cum insidios se afirmă, ci doar de a periclita grav dreptul acestora la informare corectă şi echidistantă.

După cum o demonstrează experienţa altor state europene, după anularea taxelor, serviciile publice de radio şi televiziune au fost expuse unor abuzuri politice grave, care deformează misiunea şi caracterul acestora.

Obligaţia cetăţenilor de a plăti o taxă destinată posturilor publice trebuie percepută şi în România la fel ca în Europa: ca o contribuţie, în regim de solidaritate socială, la finanţarea acestora şi ca un act de solidarizare a publicului cu valori sociale unanim acceptate.

Asociația Presei Române (ASOP.RO) se alătură demersurilor organizaţiilor profesionale, din ţară şi internaţionale, care condamnă iniţiativa Partidului Social Democrat, considerată unanim ca o ignorare a interesului cetăţeanului şi un atac la misiunea de informare nepartinică pe care o au posturile publice de radio şi televiziune şi cere insistent preşedintelui României, Klaus Iohannis, să NU promulge legea care prevede eliminarea acestor taxe.

 

            Octavian Andronic                                                             Lucian Avramescu

Agenția AMOS NEWS                                                               AM PRESS

 

 

Ştefan Ciochinaru                                                              Florian Goldstein

RADIO ROMÂNIA                                                                Publicațiile BURSA

 

   Octavian Știreanu

AZI