Programul online al săptămânii la Teatrul “Gulliver”
23 April 2020
Zece filme documentare dedicate Centenarului Marii Uniri, oferite online de Muzeul Municipiului București
24 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Hansel şi Gretel de Fraţii Grimm

Povestea “Hensel si Gretel” a cunoscut numeroase modificari de-a lungul timpului.  In varianta fratilor Grimm, care doreau sa se apropie cat mai mult de limbajul folcloric autentic, acestia au folosit elemente de limba alsaciana din versiunea lui August Strober, aducand povestea in forma pe care o cunoastem astazi.       

Cei doi frati au auzit prima data povestea de la Dortchen Wild, sotia lui Wilhelm Grimm, dar se pare ca originea acesteia se afla in perioada medievala, in vremea a ceea ce s-a numit “Marea Foamete”(1315-1317) timp in care au avut loc intamplari extreme cauzate de disperare.                                                                                                

Publicata in primul volum(1812) al “Povestilor pentru copii si familie”,   “Hensel si Gretel” este o calatorie prin lumea reala si fermecata a posibilului si a fantasticului. Prin inteligenta si curaj, dar mai ales prin increderea in fortele proprii, cei doi frati, inving brutalitatea “Raului” si deschid larg ferestrele spre armonia calda a “Binelui”. 

Traducerea şi dramatizarea : Bogdan Tudor Pelerin. În distribuţie: Virginia Rogin, Jeanine Stavarache, Alina Teianu, Violeta Berbiuc, Alexandru Georgescu şi copiii: Alexandra Andrei şi Andrei Ţârdea. Redactor şi producător : Irina Soare. Regia de studio : Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Coloana sonoră şi regia artistică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2009.

http://www.eteatru.ro/#art/hansel-si-gretel-de-fratii-grimm/1722931