AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Siegfried și Kriemhilde -Epopee germană
21 May 2020
Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST. „THE BEST OF TES FEST” – ediția a V-a
21 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Mica sirenă de Hans Christian Andersen

Credit foto: www.teatrul-excelsior.ro

“Mica sirena” este povestea prin care H.C.Andersen ne conduce in lumea miraculoasa a marii, a sirenelor cu glas fascinant, ne ispiteste vorbind despre o infinita sete de cunoastere, despre iubirea absoluta si in final despre nemurire.

Povestea lui Andersen a fost dramatizata si ecranizata de mai multe ori, insa o ecranizare anume a devenit reperul definitoriu pentru cum ne-o imaginam astazi. Versiunea Studiourilor Disney din 1989, a transformat creatia lui Andersen intr-un veritabil musical animat, lasand multor generatii, personaje memorabile. Filmul “Mica Sirena” este de atlfel cel care a relansat Studiourile Disney dupa un deceniu cu succese mai putin rasunatoare.

Dramatizarea şi regia artistică: Ion Lucian. In distribuţie: Silvana Ionescu, Paula Sorescu Lucian, Stefan Velniciuc, Anne Marie Ziegler, Robert Radoveanu, Vasile Mentzel, Cristian Nicolae. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor: Irina Soare. Inregistrare din anul 2003.

http://www.eteatru.ro/#art/mica-sirena-de-hans-christian-andersen/1723041