Teatrul Masca – Lansarea nr. 12 al revistei online caietelemasca.ro
20 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Mica sirenă de Hans Christian Andersen
21 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Siegfried și Kriemhilde -Epopee germană

“Nibelungenlied”, in traducere “Cantecul Nibelungilor”, este cea mai importanta epopee eroica a literaturii germane, scrisa in jurul anului 1204.  Autorul anonim al Nibelungilor a preluat credintele, miturile si legendele triburilor germanice de nord existente, sub forma unor poeme  arhaice, in  Edda si Saga, redandu-le, intr-un limbaj de nivel mediu (Mittelhochdeutsch), coerenta si chiar stralucire.

Povestea Nibelungilor este compusa din doua parti: prima, expresie a sensibilitatii populare a spiritului nordic medieval, este povestea de iubire dintre Siegfried si Kriemhilde, iar a doua parte porneste de la un fapt istoric concret – infrangerea burgunzilor condusi de regele Gunter (Gundahar), de catre capetenia hunilor, Attila, in anul 437.

“Siegfried si Kriemhilde” este o poveste in care vom regasi fapte de vitejie,  regi, cavaleri, frumusete, tradare, razbunare, iubire si credinta, este povestea unei viziuni inedite a popoarelor nordice, asupra vietii si destinului si poate cel mai frumos poem medieval pastrat pana in zilele noastre.

Scenariu radiofonic de Sanda şi Vasile Socoliuc după epopeea germană Cântecul Nibelungilor (partea I). Regia artistică: Attila Vizauer. În distribuţie: Medeea Marinescu, Mircea Albulescu, Mihai Constantin, Vlad Ivanov, Pavel Bartoş, Dan Tudor, Delia Nartea, Anne Marie Ziegler, Sorin Gheorghiu, Orodel Olaru, Ionuţ Kivu. Redactor şi producător: Sanda Socoliuc. Regia de montaj: Monica Wilhelm. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică:ing. Iulian Iancu. Înregistrare din anul 2006.

http://www.eteatru.ro/#art/siegfried-si-kriemhilde-epopee-germana/1723381