PETRA – ORAŞUL TRANDAFIRIU
10 September 2016
BOLIVIA
11 September 2016

Bilet de îmbarcare spre… malul mării şi apoi către Bolivia, mai precis La Paz

O plimbare la malul Mării Negre și propuneri pentru o altfel de vacanță decat cea de la plajă. Unde vom întâlni la tot pasul mister, istorie … locuri unde timpul aşteaptă. Poate chiar pe noi.

 

* * *

 

Următoarea destinaţie a călătoriei noastre de astăzi, este Bolivia, mai precis La Paz (capitala administrativă a ţării, situată la o înălţime de peste 3.000 de metri). Se spune că în nici o altă metropolă din lume, nu se înregistrează diferenţe atât de pronunţate de climă, vegetaţie şi altitudine. Contrastul dintre monotonul podiş Altiplano şi impunătorul lanţ muntos Cordiliera Real, lasă celui a fost în aceste locuri, impresii de neuitat. Deasupra depresiunii în care s-a dezvoltat oraşul, se ridică maiestuos masivul Illimani, unul dintre giganţi muntoşi ai planetei.

În zona din preajma oraşului La Paz, pot fi întâlniţi concomitent, palmieri şi gheţari, păduri pluviale tropicale şi deşerturi. Amerindienii în costume tradiţionale, care reprezintă majoritatea populaţiei în La Paz, dau la rândul lor locului, un colorit deosebit.

 

* * *

 

Vă aşteptăm , pe Radio România Cultural, www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.