IWA Christmas Bazaar – Experimentează esențele lumii într-o singură zi!
7 December 2016
Călătorie a Trenului Regal, la o sută de ani de la mutarea capitalei țării la Iași
10 December 2016

Bilet de îmbarcare spre… ţinuturi gorjene şi apoi către Elveţia, la Geneva…

Construită în jurul anului 1780 şi reînfiinţată în anul 1994, ctitoria boierilor gorjeni Cămărăşescu,  aşezată pe malul drept al râului Gilort, la nord-est de oraşul Târgu Cărbuneşti, a servit întotdeauna drept cetate de apărare contra cotropitorilor şi ca loc de refugiu al boierilor, atunci când regiunea era atacată de otomani şi haiduci. Spunem povestea Mânăstirii Cămărăşeasca şi apoi ajungem în S-E judeţului Gorj, în zona subcarpatică olteană. În aceste locuri se naşte în 1780, într-o casă din lemn de pe culmea unui deal, cel care avea să scrie istorie: Tudor din Vladimir sau „Vladimirescu”.

* * *

După ce am străbătut drumuri şi locuri prin România mea, a ta, a noastră… ne vom continua călătoria  în jurul lumii, mai precis în Elveţia. Astăzi vom vizita Geneva, unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din Europa.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 10 decembrie 2016, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.