Concept unic în Europa. Plajă pentru persoane cu dizabilităţi, la Constanţa
19 July 2017
Bilet de îmbarcare spre… Băile Herculane şi apoi către Statele Unite ale Americii, la Washington D.C.
23 July 2017

Bilet de îmbarcare spre… Băile Herculane şi apoi către Statele Unite ale Americii, la Washington D.C.

După 1718 (Pacea de la Passarowitz) începe istoria modernă şi contemporană a Băilor Herculane, în cadrul Imperiului Austriac. Din 1736 începe reconstrucţia şi modernizarea băilor, a căilor de acces, grănicerii bănăţeni construind aici majoritatea edificiilor din staţiune, care poartă amprenta unui baroc austriac impresionant. Astăzi spunem povestea staţiunii Băile Herculane în timpul Imperiului Austriac.

* * *

Nu ne oprim din drum şi ne continuăm călătoria noastră prin jurul lumii. Trecem graniţa României şi asigurându-ne că avem bagajele în regulă, ne pregătim de drum lung, tocmai în Statele Unite ale Americii. O ţară despre care unii susţin că ar fi cea mai bogată şi mai puternică din lume. Ajunşi pe teritoriul său, ne vom opri în capitală, la Washington D.C., un important centru administrativ şi universitar, dar şi o destinaţie unde turismul este serios luat în seamă, ocupând (după unele statistici) locul patru în lume ca densitate de hoteluri.

* * *

Vă aşteptăm de la ora 13,15 la ora 14,00, astăzi 22 iulie 2017, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.