Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung Moldovenesc şi apoi către Rusia, la Sankt Petersburg…
11 May 2019
AUDIO Tărâmul Tuberozelor
12 May 2019

Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung Moldovenesc şi apoi către Rusia, la Sankt Petersburg…

Pădurea a dat adăpost, hrană şi mai ales lemn şi este aproape incredibil cum a ştiut bucovineanul să folosească acest dar al pădurii în tot ceea ce a însemnat viaţa sa  casnică şi spirituală. Mergem la Muzeul „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc

* * *

După cum am promis ieri, călătoria noastră de astăzi în jurul lumii ne va conduce în Rusia, tot prin Sankt Petersburg – o „fereastră către Europa” – un avanpost militar ce a fost pentru o vreme, capitala imensului Imperiu ţarist. Scenă a unor evenimente dramatice şi a unor poveşti cutremurătoare, oraşul nu şi-a pierdut niciodată extraordinara putere de seducţie. Aici este spaţiul unde tradiţia orientală lasă locul, fără a dispărea, stilurilor baroc şi neoclasic importate din Occident prin intermediul urbaniştilor şi arhitecţilor, adesea italieni, aduşi în oraş în repetate rânduri de către ţarul Petru cel Mare.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 12 mai 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.