TURCIA: ANTALYA – METROPOLA DE PE RIVIERA TURCEASCĂ
16 March 2019
TURCIA – ALANYA
17 March 2019

Bilet de îmbarcare spre… Constanţa şi apoi către Turcia, în Alanya

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este amplasat în municipiul Constanţa şi reprezintă unul dintre cele mai importante obiective cultural-educative, ştiinţifice, dar şi turistice, cu un deosebit rol atât în cunoaşterea, cât şi în cercetarea naturii României. Un loc de vizitat care cuprinde în cadrul său mai multe secţii, precum Delfinariul, Acvariul, Planetariul şi Observatorul Astronomic, Microrezervaţia şi Expoziţia de Păsări Exotice şi de decor.

* * *

Schimbăm apoi destinația și mergem către Golful Antalya. Mărginită la nord de Munţii Taurus şi de Marea Mediterană, Alanya face parte din Riviera turcească, ocupând o suprafaţă de 70 km de-a lungul coastei. Aici, am ales să ajungem astăzi, urmându-ne inima… după drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră, pentru o scurtă vizită prin Alanya: o cetate pentru care s-au luptat de-a lungul timpului mai multe imperii, cum ar fi cel egiptean, roman, bizantin sau otoman. În prezent, oraşul reprezintă o combinaţie ideală între vechi şi nou, cu un climat deosebit de plăcut, de unde nu lipsesc atracţiile turistice şi istorice, fapt pentru care aşezarea reprezintă o destinaţie foarte căutată.

* * *

Vă aşteptăm alături de noi, duminică 17 martie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.