PAKISTAN: LAHORE – PERLA PAKISTANULUI 1
26 May 2018
PAKISTAN: LAHORE – PERLA PAKISTANULUI 2
27 May 2018

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Pakistan, în Lahore

Ascuns de ochii curioşilor după perdeaua de arbori de la marginea drumului dintre Iaşi şi Paşcani, castelul în stil neogotic apare somptuos la capătul aleii care se desfăşoară după poarta uriaşă de lemn masiv. Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, actualul Muzeu Memorial, stă încă martor a trei secole de istorie şi modificări, în localitatea Ruginoasa din judeţul Iaşi. Această clădire, declarată monument istoric încă din anul 2004, este astăzi o reconstituire arhitectural-istorică a unui spațiu ce a găzduit vieţi, evenimente şi mituri demult apuse.

 

* * *

 

Aşa cum am promis în ediţia anterioară, revenim în Lahore – al doilea oraş ca mărime din Pakistan, principalul centru cultural, religios şi ştiinţific al ţării, ce fascinează prin eleganţa construcţiilor, mulţimea minaretelor şi strălucirea cupolelor sale. Mai întâi ne vom opri pe la unele din monumentele mai importante, după care, în timpul rămas la dispoziţie ne vom îndrepta spre o nouă locaţie, plină de mistere – Valea Hunza.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 27 mai 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.