Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Cuba, la Havana pentru a cunoaşte Localul Floridita – leagăn al băuturii Daiquiri…
10 June 2018
ILUSTRATE DIN CUBA – Piaţa Revoluţiei din Havana
16 June 2018

Bilet de îmbarcare spre… Miclăuşeni şi mai apoi către Italia, unde vom vizita Lucca

Solitar şi impunător deopotrivă, Castelul gotic de la Miclăuşeni păstrează ceva din demnitatea vechilor proprietari, însă despre tainele vieţii de zi cu zi la palat doar zidurile ar putea povesti.

 

* * *

 

La 13,45 nu ne oprim din drum şi ne continuăm călătoria, în jurul lumii, spre Italia, într-o zonă de şes (înconjurată de dealuri pitoreşti şi munţi), în apropierea Toscanei, în Lucca – oraşul capitală a provinciei cu acelaşi nume. Mulţi turişti care ajung în Italia, aleg să meargă în Lucca, renumit pentru peisajul de excepţie ce-l oferă, dar şi pentru obiectivele sale istorice şi turistice. Aici vom ajunge şi noi astăzi, într-un loc asemuit de cei ce i-au străbătut străzile, cu un muzeu în aer liber, în care odată ce ai pătruns, vei fi purtat într-o epocă demult apusă.

 

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 16 iunie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.