Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic, pentru a vizita capitala Ciudad de Mexico…
16 September 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi… către Mexic, la Cancun şi Chichèn Itzá
23 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic, în Peninsula Yucatan…

Povestea de azi este despre frumos, tradițional și despre oameni. Mai ales despre oameni. În lumea satului lăpuşan descoperim ocupaţii tradiţionale, meşteșuguri ţărăneşti, arhitectură populară. Oamenii Lăpuşului au învățat de când lumea să desluşească tainele lemnului şi să-l facă să vorbească. În credinţa lor cultul pentru lemn moştenit din străbuni şi respectul ancestral faţă de natură nu trebuie să dispară niciodată. Fiecare sat din Ţara Lăpuşului este un muzeu cu oameni, cu uliţe, nici măcar pietruite străjuite de gospodării şi anexe din lemn, veritabile monumente de artă populară. Fiecare poveste scrisă în lemn prinde viaţă încă din curte, încă de când treci dincolo de porţile maramureşene.

 

* * *

 

În timpul alocat călătoriei noastre în jurul lumii, aşa cum am promis deja în ediţia anterioară, ne continuăm vizita noastră prin Mexic, un loc al misterelor cu o cultură extrem de bogată şi o istorie fascinantă, una dintre cele mai mistice ţări. Cât despre destinaţie, aceasta este Peninsula Yucatan – teritoriul unde turiştii au ocazia să facă cunoştinţă cu enigmatica Civilizaţie Maya.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 17 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.