ILUSTRATE DIN CUBA – Benny Morè
29 March 2020
AUDIO Biserica Romano Catolică din Oradea
14 April 2020

Bucureştiul virtual

sursa foto: https://www.facebook.com/edmond.niculusca/photos


Edmond Niculuşcă, preşedintele ARCEN, a fost invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu la Radio România Cultural, în cadrul emisiunii „Oraşul vorbeşte“.  

„Epidemia ne-a făcut inaccesibilă nu doar experiența celuilalt, ci și experiența urbană. Contactul cu orașul e, de săptămâni bune, foarte limitat. Cei mai mulți dintre noi vedem zilnic Bucureștiul doar prin ferestrele apartamentelor noastre, în plimbarea animalelor de companie sau în drumurile către și dinspre magazinul de la care ne facem cumpărăturile.

Memoria orașului poate fi calea prin care să ne reconectăm cu orașul nostru.

În următoarea lună, pe baza cercetării unor reviste, documente și arhive digitizate, vom publica online, imagini inedite cu Bucureștiul, povești audio și articole despre oraș apărute în presa autohtonă și internațională, despre străzi și clădiri din București, primari, arhitecți, personaje urbane din epoci trecute, dar și povestea celor mai vechi străzi din capitală.

Materialele vor fi accesibile pe platforma www.viabucuresti.ro, platformă dezvoltată de ARCEN, dar și pe paginile de facebook și instagram ARCEN și Via București.

Inițiativa realizată de ARCEN alături de Expo Arte e un exercițiu de memorie și de explorare a Bucureștiului interior.“