Relevant in grafica romaneasca
21 December 2017
O fascinanta aglomeratie
4 January 2018

Caldura sufleteasca a Reginei Soldat

O expozitie de fotografii, din care unele inedite -poate fi vazuta in Foaierul Teatrului National I L Caragiale Bucuresti. Evenimentul vizual ” Regina Soldat” se incadreaza in seria manifestarilor gandite sa celebreze Centenarul Primului Razboi Mondial.

 Expozitia care va fi itinerata la sediile ICR din Europa, ramane la TNB pana pe 15 ian. 2018.

 In deschiderea manifestarii a vorbit Ion Caramitru- director TNB despre importanta unei astfel de manifestari si mai ales despre semnificatia Casei Regale a Romaniei.

Expozitia care prezinta pe simeze fotografii alb-negru de dimensiuni mari este cu adevarat fascinanta. Scenele surprinse de fotografi, atitudinea reginei Maria ori a celor care apar in fotografiile de grup spun multe despre spiritul reginei, despre implicarea sa in razboi, dar si despre farmecul si caldura degajate de aceasta.

 Presedintele Asociatiei Romania Culturala, Anca Beatrice Todireanu a subliniat valoarea evenimentului vizual care va fi continuat de altele si in anul viitor.
Destule dintre fotografiile prezentate sunt stiute de cunoscatori; lor li se adauga insa, si unele inedite care completeaza fericit imaginea pe care o avem deja despre Regina Maria Soldat si despre teribilul razboi care a dus la Marea Unire.

Realizator Roxana Pasculescu