13 FEBRUARIE – 3 APRILIE: “BRITISH DOCUMENTARY” LA MTR
14 February 2017
Spectacolul Lecția de Eugen Ionescu reluat la Teatrul Meridional din Lisabona
15 February 2017

CALL FOR PROJECTS: APOLLO111 și SUB25 lansează SATELIT – proiectele câștigătoare vor fi puse în scenă la teatrul Apollo111 –

Teatrul Apollo111 și Asociația SUB25 anunță lansarea proiectului SATELIT, dedicat regizorilor români tineri. Acești sunt invitați să înscrie în concurs proiecte de teatru după texte scrise de autori români contemporani. Membrii echipei artistice (regizor, scenograf, coregraf, compozitor etc; actorii nu sunt incluși) trebuie să aibă sub 35 de ani. Două proiecte câștigătoare vor fi produse și montate pe scena teatrului Apollo111.

Juriul care va alege proiectele câștigătoare este format din Radu Afrim (regizor), Bogdan Georgescu (dramaturg și regizor), Andreea Borțun (regizor, fondator Festival Ideo Ideis), Adrian Bulboacă (fotograf de teatru) și Bogdan Dumitrache (actor, fondator Apollo111).

“Satelit este unul dintre proiectele aflate de mult timp pe agenda SUB25. Dar el a devenit posibil numai după întâlnirea cu Apollo111. Pentru că am întâlnit oameni pasionați de teatru și dispuși să crească acest proiect. Vrem să producem spectacole bazate pe texte românești contemporane pentru că suntem convinși că starea dramaturgiei dă seamă despre sănătatea mișcării teatrale. Trăim într-un mediu dominat de figura regizorului, iar unul dintre obiectivele Satelit este să pună în discuție rolul și importanța dramaturgului.”, a declarat Bogdan Theodor Olteanu, SUB25.

Nu există condiții privind genul sau tematica spectacolului. Detalii despre înscrieri sunt pe http://apollo111.ro/satelit.html. Regulamentul complet al competiției este disponibil tot pe site-ul Apollo111.

 

Înscrierile în SATELIT se pot face până duminică, 12 martie, la ora 17:00. Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc pe 20 martie, iar producțiile vor avea premiera în luna mai.

 

// 

SUB25 este o organizație neguvernamentală și are ca obiectiv descoperirea și promovarea promovarea tinerilor artiști. Principalele activități ale Asociației SUB25 sunt: editarea revistei SUB25, print și online, producția de materiale video despre tineri artiști, producție de film artistic – 3 scurtmetraje și un lungmetraj.

Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.