„Radio Fiction Desk – 2017” la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”
2 May 2017
Unde mergem cu cei mici în Săptămâna Școala Altfel – la KINOdiseea!
2 May 2017

Caravana Docuart pentru prima oară la Satu Mare

A cincea oprire a Caravanei Docuart se întâmplă în zilele de 5 și 6 mai, în  Satu Mare, la Sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate documentarele de autor realizate în perioada 2015 – 2016, selectate și premiate la București Docuart Fest, ediția 2016.

Vineri, 5 mai, de la ora 17:30, cinefilii vor putea urmări două documentare studențești, Perfection is Forever (R.: Mara Trifu) un concept de documentar experimental instalație în care se îmbină realitatea cu ficțiunea, urmat de 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore) – un documentar realizat pe străzile unui Belgrad care începe să renască. De la 18:15 programul continuă cu un fragment de viață din sânul minorității rrome în Angela (R. Botond Pusok). Spectatorii sunt invitați la ora 19:00 într-o călătorie antropologică prin muzica românească de azi, vizionând 100 de Movile, în regia lui Max T. Ciorbă. Seara de vineri se încheie cu documentarul de la ora 20:00, Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos (R. Cornel Mihalache)  urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu realizatorul acestuia.

Ziua de sâmbătă continuă de la ora 17:00  Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R. Alex Pintică) – despre autorul care nu mai poate fi deosebit de artist;  Stories in Tea Cups (R.: Mirona Radu) – mici felii din viața cotidiană a chinezilor. Proiecțiile continuă cu o incursiune în viața unei familii care-și asumă cu credință-n Dumnezeu destinul, Doar o răsuflare (R. Monica Lăzurean-Gorgan) la ora 17:45. Primul documentar realizat de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Ultimul căldărar, film care spune povestea lui Geo, un tânăr căldărar din satul Corcova va începe la ora 19:00 și va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu realizatorii acestuia.  Ultima proiecție de sâmbătă, ora 20:30, îl prezintă pe Rodion Roșca, părintele muzicii electronice românești, protagonistul filmului Imagini din vis* (R. Sorin Luca), câștigătorul marelui trofeu Docuart Fest 2016. După proiecție, Rodion va fi prezent în sală pentru a povesti cu spectatorii.

Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Următoarele orașe vizate sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Gherla și București.

Caravana Docuart încurajează și promovează consumul și producția de documentar românesc și recunoașterea artiștilor români de cinema, fie ei studenți sau regizori profesioniști.

Detalii: http://caravana.docuart.ro

Intrarea în lumea documentarului este liberă.