Despre poezie şi proză, cu scriitorul Dumitru Crudu la Drept de autor
19 May 2019
Colega noastră, Ileana Ionescu, o mare personalitate a Radioului public, a încetat din viaţă
19 May 2019

Caravana Gaudeamus Radio România revine la Timișoara!

Cea de a patra etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România 2019 va debuta miercuri, 22 mai, în Piața Victoriei din Timișoara. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, și se va derula în perioada 22 – 26 mai, în incinta unui pavilion expozițional amplasat într-un spațiu ușor accesibil și drag timișorenilor.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 22 mai, la ora 12.15.

Timp de cinci zile, cele mai cunoscute și mai apreciate edituri din România și cei mai reputați distibuitori de carte străină vor aduce în fața timișorenilor pasionați de lectură cele mai recente titluri publicate în țară și peste hotare, bestseller-urile momentului și volume consacrate, excelenți companioni în perspectiva vacanței de vară care se apropie. Oferta ediției va fi completată de o bogată selecție de jocuri educaționale, care, alături de numeroasele volume adresate celor mai tineri cititori, recomandă Târgul Gaudeamus Radio România drept destinația numărul 1 pentru timișorenii plecați în căutarea celor mai atractive și inedite cadouri de 1 Iunie.

Accesul în incinta târgului este liber iar programul de vizitare este următorul: miercuri – vineri, între orele 11.00 și 21.00, sâmbătă, între orele 10.00 și 21.00 și duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Alte motive să vizitați Târgul Gaudeamus Radio România, ajuns în acest an la cea de a unsprezecea ediție timișoreană sunt:  concursurile pentru public: Tombola GAUDEAMUS, cu premii numeroase și atractive şi Miss Lectura;  concursul „Lectura la doi pași”, adresat liceenilor și organizat de Radio România Timișoara, care constituie etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”;  proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, derulat în toate oraşele care găzduiesc Târgurile Gaudeamus Radio România, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la nivel internațional;  campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt invitați să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele.

Sponsori și parteneri Sponsori: IndECO Grup, InfoTouch Systems, Emex, Asociația „Club Lions Bastion Timișoara”, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Timiș Online – www.tion.ro