150 de ani de „Convorbiri literare”
27 June 2017
ACOLADE – ENRIQUE NOGUERAS VALDIVIESO: „În Spania, când se vorbește despre România, numele lui Mihai Eminescu este citat ca reprezentant al literaturii române”
28 June 2017

Cartea scriitoarei Nora Iuga, Autobuzul cu cocoșați, pe lista Premiilor Naționale de Traducere pentru Poezie și Proză din Statele Unite ale Americii

Cartea scriitoarei Nora Iuga, Autobuzul cu cocoșați, a fost inclusă de către Asociația Americană a Traducătorilor Literari (The American Literary Translators Association) pe lista lungă a Premiilor Naționale de Traducere pentru Poezie și Proză din Statele Unite ale Americii (National Translation Awards (NTA) in Poetry and Prose). Cărțile finaliste urmează să fie anunțate în luna august, iar câștigătorii în luna octombrie. Ce crede scriitoarea despre nominalizarea cărții la acest premiu aflați din interviul următor, realizat de Andra Petrariu.

Ediția în limba engleză a volumului Autobuzul cu cocoșați a apărut anult trecut în SUA, la Bitter Oleander Press, fiind tradusă de Adam J. Sorkin și Diana Manole. Având în vedere că în SUA traducerile reprezintă aproximativ 3% din piața de carte, Nora Iuga și-a mărturisit bucuria de a trece oceanul cu poeziile sale, în general considerându-se a fi cea mai norocoasă scriitoare din România.

Cu detalii Andra Petrariu: