Din Timișoara până în Japonia – două noutăți în colecția n’autor a editurii Nemira
16 July 2018
Festivalul Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița“
16 July 2018

Cărți de scos la plajă | Noi recomandări de lectură pentru vacanță de la Librăriile Humanitas

O nouă săptămână, noi recomandări ale librarilor Humanitas din campania 62 de zile, 62 cărți de scos la plajă, pentru o vacanță cu lecturi reușite.
La final, cei din București vor putea găsi detalii despre Festivalul Vara Magicăde la Ateneul Român.
Cărți de scos la plajă

17 iulie

De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă emoţiile primei zile de şcoală, şlapii târşâiţi ai românilor, relaţia dintre eschimoşi şi raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, urzicile, clişeele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, tradiţiile pierdute, bicicliştii aroganţi, discuţiile cu părinţii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viaţă sănătoasă şi multe alte subiecte care ne umplu vieţile şi conversaţiile, ne indignează şi ne emoţionează pe toţi.

Preț: 33,00 lei

18 iulie

Norvegia se laudă cu trei nume care au marcat definitiv cultura lumii: Henrik Ibsen, Edvard Munch și Jo Nesbø, maestrul genului crime.” (New York Times)

“Polițiști și escroci brutali, tulburați și dornici de izbăvire, într-un univers extravagant în care aștepți să întrezărești o lumină. O galerie de personaje demnă de romanele lui Dickens. Un Oslo sumbru, ce reflect suferințele locuitorilor lui.” (New York Times Book Review)

“Simbolismul religios oferă o aura profundă acestui roman pasionant; personajele aflate în criză existențială te emoționează, iar talentul cu care e spusă povestea te face să nu te poți opri din citit.”  (Wall Street Journal)

Preț: 49,00 lei

19 iulie
Gala și Salvador Dalí au fost protagoniștii unei povești de dragoste ieșite din comun, printre cele mai atipice și mai lungi din istorie. Carmen Domingo oferă un portret complex, profund din punct de vedere psihologic, al Elenei Dimitrievna Diakonova, cunoscută drept Gala — femeie dominatoare, amantă senzuală și muză misterioasă. Gala-Dalí, primul roman bazat pe fascinanta viață a Galei, pune sub lupă un personaj seducător și contradictoriu, singura femeie mitologică din vremea sa, așa cum a numit-o Dalí.
„Gala a fost întotdeauna un mister. Și-a condus viața după intuiții și premoniții, tot ceea ce era ezoteric a fost pasiunea ei, în special tarotul, pe care îl consulta zilnic. Romanul scriitoarei și jurnalistei Carmen Domingo reflectă toate acestea, sondând viața sentimentală agitată și personalitatea puțin cunoscută a rusoaicei care i-a captivat pe Paul Éluard și Salvador Dalí, printre mulți alții.“ (La Razón)
Preț: 37,00 lei

20 iulie

În Geniul păsărilor, Jennifer Ackerman ne poartă în câteva dintre cele mai avansate centre de cercetare a păsărilor: laboratoarele din Insula Barbados și din Noua Caledonie, marile comunități de pițigoi din Marea Britanie, habitatele păsărilor-grădinar din Australia, coastele Atlanticului devastate de uraganul Sandy și munții cu climă tot mai caldă, din zona centrală a Virginiei și din statele din Vest.

Printre micile „genii” înaripate despre care vorbește Ackerman se numără alunarii lui Clark, care ascund până la 30 000 de semințe pe o suprafață de câteva zeci de km2 și care își amintesc unde le-au pus chiar și după câteva luni, sau sturzii zeflemitori, care pot să stocheze între 200 și 2 000 de cântece într-un creier de câteva mii de ori mai mic decât al omului.

Preț: 55,00 lei

21 iulie

Oscilând între rutină şi senzaţiile induse de experienţele narcotice, un grup de prieteni navighează printr-un spaţiu urban populat de figuri groteşti, blazate sau aflate pe marginea prăpastiei. O vizită de lucru la o fermă de flori din Hawaii, o experienţă virtuală aproape mistică, lumea necunoscută a bătrânilor de la un azil sau o şedinţă de storytelling alimentată de stimulenţi mentali chimici sunt doar câteva dintre punctele de intersecţie ale personajelor. Efervescentă, surprinzătoare, halucinantă, Ierbar spune povestea căutării trăirilor intense şi, odată acestea găsite, a nevoii de a le împărtăşi cu cineva.

Preț: 29,95 lei

22 iulie

„La început a fost o fotografie găsită întâmplător, care m-a făcut să scriu despre ce mă frământă. Despre cicatricele care nu se vindecă, istoria în care suntem aruncați și căreia nu vrem să-i aparținem, boala căreia nici ei nu vrem să-i aparținem. Am vrut să disting fețele colective ale vinovăției, chipurile individuale ale mărturisirii, mecanismele prin care, împreună, devenim o înfățișare, o imagine. Ce ne umanizează? Ce ne dezumanizează? Până unde suntem noi înșine? Ficțiunea m-a ajutat întotdeauna să decupez teritorii aparent nelocuibile, pentru că lumile mele au granițe fine, permeabile, ușor de străpuns. Am scris cartea aceasta cu teama că, uneori, le-am lăsat personajelor mele prea multă libertate, și cu neliniștea că, alteori, le-am abandonat când aveau mai mare nevoie.“

Preț: 29,00 lei

23 iulie

„O palpitantă călătorie în lumea misterioasă a minții umane, o poveste emoționantă despre curaj și compasiune.” — Daniel Goleman, autorul bestsellerului Inteligența emoțională

„Cartea aceasta ne spune povestea remarcabilă a unui neurochirurg care caută să deslușească misterele legăturii dintre creier și inimă. De la acel moment din copilăria sa, când un simplu gest de bunătate i-a schimbat destinul, până la înființarea unui centru pentru studierea compasiunii la Universitatea Stanford, viața lui James Doty ilustrează faptul că existența fiecăruia dintre noi este importantă. Sunt convins că multi cititori se vor simți îndemnați să-și deschidă inimile pentru a vedea ce pot să facă pentru cei din jur.” — Sfinția Sa Dalai Lama

Preț: 35,00 lei

24 iulie

Această poveste, poate romanul cel mai muzical al lui Alessandro Baricco, impregnat de tonuri și ritmuri de o mare varietate, ne poartă într-o cursă amețitoare prin secolul XX.

Această poveste îi aparține lui Ultimo Parri. Personajul are cinci ani când vede pentru prima dată un automobil în satul său piemontez, nouăsprezece în ziua înfrângerii de la Caporetto, în 1917, și douăzeci și cinci când își întâlnește marea dragoste în America. Visul lui Ultimo, acela de a construi o pistă circulară de curse cu optsprezece curbe, leagă mai multe povești într-una singură, primordială, o poveste despre fidelitate, iubire, prietenie, război și, mai ales, despre dorința de a restabili ordinea în lume.

Preț: 29,00 lei

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional Vară Magică, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 11 iulie – 29 august a.c., este un regal dedicat Centenarului Marii Uniri, dar și un omagiu adus României de interpreți cu faimă mondială, dar și de unele dintre cele mai bine cotate orchestre de tineret ale Europei.