Ascultă Radio România Cultural Live

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă

02 Mai 2022, 13:15

Luna mai este foarte specială pentru Teatrul Ion Creangă. De 57 de ani, dăm viață poveștilor care ne-au adus împreună. Pe data de 4 mai 1965 am adus pe scena noastră primele personaje din povești, iar micii spectatori împreună cu părinții acestora ne-au aplaudat pentru prima dată.

Povestea merge mai departe și continuăm să jucăm cele mai frumoase spectacole pentru copii și părinți. La Sala Mică, din strada Biserica Amzei nr. 21-23, cei mai mici spectatori se pot bucura și în luna mai de spectacolele noastre din cadrul programelor #TICBEBE și #TICPITIC, povești cu personaje clasice sau scrise de cei mai dibaci dramaturgi. Partenerii noștri de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” ne deschid ușile și cortina pentru a putea juca și spectacolele din cadrul programului #TICJUNIOR, menite să-i poarte pe toți spectatorii în lumea magică a literaturii universale.

Vă invităm să descoperiți alături de actorii Teatrului Ion Creangă cele mai îndragite personaje de la care puteți învăța lucruri, cu care puteți interacționa sau cărora vă puteți alătura în poveste. De Ziua Teatrului (4 mai), cadoul nostru sunteți voi, spectatorii.

 

PROGRAM MAI 2022

 

Punguța cu doi bani (3-6 ani)

8.05, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Un spectacol muzical și interactiv, „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

 

Fără Frică (3-6 ani)

3.05, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

 

În grădina vrednic lucrată de doi iepuri politicoși și foarte ascultători, au loc în ultimul timp neînțelegeri între ei și noua lor invitată - Rița. Deși veverița ar prefera singurătatea în locul prietenilor, se întâmplă ceva ce o va face să-și schimbe părerea. Pămătuf și Urechilă trebuie să-și învingă frica pentru a o salva pe Rița. Oare curajul este cu adevărat mai mare decât frica?

Pinguinii melomani (3-6 ani)

5.05, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

 

Au fugit de la circ, au decis să călătorească la Polul Sud și se gândesc să-și înființeze propria orchestră. Recunoașteți descrierea? Pingunel și Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – înarmați cu un munte de curaj și vise pe măsură – ne-au pregătit o nouă lecție despre muzică, despre dedicare și despre încredere în propriile forțe. Și mai ales despre prietenie, pentru că în Clubul Pinguinilor Melomani suntem cu toții o mare familie.

Călătorii prin galaxii (+4 ani)

6.05, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Se știe despre Soare că este steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se învârte în jurul Pământului. Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Poți să afli pornind alături de noi într-o aventură prin Univers! Amuzant și deopotrivă educativ, spectacolul „Călătorii prin galaxii” oferă un excelent punct de plecare pentru părinți, bunici, prieteni sau educatori, pentru a discuta despre stele, planete, gravitație și toate surprizele pe care le rezervă Universul.

Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani)

7.05, ora 11:30 & 29.05, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

 

Un urs flămând întâlnește o vulpe vicleană; ca toate vulpile. Grămada de pește din jurul acesteia îl fac pe urs să poftească la hrana vecinei sale. Însă, o baltă întreagă doar pentru el sună mai bine decât un singur pește. Din gelozie pentru coada frumoasă despre care se vorbește în toată pădurea, vulpea îi plănuiește acestuia o farsă. Despre cum l-a păcălit vulpea pe urs ne va povesti chiar peștele, mărul discordiei. Lăcomia și falsa prietenie îi vor da ursului din poveste o lecție pe care nu o va uita prea curând.

 

Cei trei purceluși (3-6 ani)

7.05, ora 18:30 & 22.05, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Moment în care un lup le dă târcoale. Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece, cu o atmosferă veselă. Iar binele învinge întotdeauna răul.

 

CUTInE (sub 3 ani)

8.05, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

O simplă cutie poate că e - doar o cutie. Mai multe cutii se pot transforma în tot ce vrei. Imaginația este și ea un joc care îți desenează în fața ochilor obiecte și forme nebănuite la început. Iar pentru ca jocul să fie și mai fascinat - deschide cutia. Ce să vezi? Înăuntru se arată alte lucruri numai bune de folosit în completarea distracției. Spectacolul „CUTInE” îi ajuta pe copii să construiască împărății din mici obiecte ușor de folosit.

 

Prostia omenească (+4 ani)

13.05, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Despre prostia omenească se știu multe, dar se spun puține. Omul poveștilor, Ion Creangă, a scris în urmă cu mulți ani despre nemărginita prostie omenească care se întâlnește la tot pasul. Se povestește astfel despre un om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostie. Dar o vorbă din popor spune: „De ce îți este frică, nu scapi!”. Rămâne de văzut dacă personajul din poveste se întoarce acasă, la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii.

 

Superorii revin! (+4 ani)

14.05, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Lumea poveștilor și lumea virtuală sunt profund conectate: de fiecare dată când un copil renunță să mai citească și alege să între pentru totdeauna în lumea jocurilor virtuale, un personaj dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare teribilă, eroii din basme pornesc într-o uriașă aventură pentru a așeza universul poveștilor din nou în echilibru. Însă, pe măsură ce lupta se întețește, o nouă misiune, chiar mai importantă – salvarea timpului magic petrecut în familie – îi va transforma pe protagoniștii noștri în adevărații supereroi ai tuturor timpurilor.

 

Glasul copilăriei (+6 ani)

14.05, ora 17:00 & 27.05, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Pentru cum arătam și cine suntem nu avem nici o vină. Ar fi bine să învățăm să ne iubim așa cum suntem. Dar astfel de temeri au și adulții, cu atât mai mult copiii. Eva nu vrea să mai iasă din casă din această cauză: frica de a nu fi arătată cu degetul. Noroc că prietenii care o însoțesc în fiecare zi la școală sunt alături de ea și o încurajează să facă numai bine.

O mie și una de nopți - Lampa lui Aladin (+6 ani)

15.05, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Cele o mie și una de nopți pline de povești ascund taine și povețe nebănuite. Una dintre ele e despre un băiat al cărui nume s-ar traduce - cel cu credință. E vorba despre Aladin și drumul său spre darul care îi este menit de la naștere - Lampa cea magică, despre care se spune că poate îndeplini orice dorință din lume. În aventura sa se mai alătură și un covor fermecat, dar și alte două personaje magice. Drumul lui Aladin e presărat cu diverse obstacole spre împărăția și dragostea menită, pe care trebuie să le treacă cu inteligență și răbdare.

 

 

Pernuța somnoroasă (sub 3 ani)

15.05, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. „Pernuța somnoroasă” este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

 

 

Punguța cu doi bani (3-6 ani)

21.05, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Un spectacol muzical și interactiv, „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

 

Jack și vrejul de fasole (+5 ani)

28.05, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.

 

Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani)

28.05, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Nimănui nu-i place un om răsfățat și alintat. Dar ce se întâmplă când acest om are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua, decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, se pune la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.

 

O poveste a porcului (+5 ani)

29.05, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Doi oameni simpli — un moș și o babă — măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, capabil de fapte mărețe. Inspirat de basmele copilăriei, spectacolul transformă imaginarul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, în care magia se infiltrează în realitate.

 

 

 

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă
Teatru și film 07 Mai 2024, 12:22

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă

Dacă există un basm iubit în egală măsură de copii, în mod sigur numele lui este ,,Albă ca zăpada“....

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă
TIFF.23 începe în forță cu o poveste despre răzbunare marca Luc Besson
Teatru și film 07 Mai 2024, 12:18

TIFF.23 începe în forță cu o poveste despre răzbunare marca Luc Besson

Cluj-Napoca, 7 mai 2024. Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului...

TIFF.23 începe în forță cu o poveste despre răzbunare marca Luc Besson
AVANPREMIERA și PREMIERA spectacolului outdoor „FARFURIA” de Maria Manolescu, în regia lui David Alexandru Mușoiu
Teatru și film 07 Mai 2024, 05:10

AVANPREMIERA și PREMIERA spectacolului outdoor „FARFURIA” de Maria Manolescu, în regia lui David Alexandru Mușoiu

Teatrul Masca vă invită la sediul său din Bd. Uverturii Nr. 14, cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului outdoor...

AVANPREMIERA și PREMIERA spectacolului outdoor „FARFURIA” de Maria Manolescu, în regia lui David Alexandru Mușoiu
REVIZORUL –  în premieră la TEATRUL MIC
Teatru și film 06 Mai 2024, 05:13

REVIZORUL – în premieră la TEATRUL MIC

Teatrul Mic  anunță  premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL”  de  Nikolai Gogol , regia...

REVIZORUL – în premieră la TEATRUL MIC
Actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință, pe scena ARCUB, în două reprezentații ale spectacolului de teatru „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, montat de Alexandru Mâzgăreanu
Teatru și film 02 Mai 2024, 06:47

Actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință, pe scena ARCUB, în două reprezentații ale spectacolului de teatru „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, montat de Alexandru Mâzgăreanu

Spectacolul de teatru contemporan „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph , revine luni 13 mai , la ora 19:00, și...

Actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință, pe scena ARCUB, în două reprezentații ale spectacolului de teatru „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, montat de Alexandru Mâzgăreanu
Filme pentru întreaga familie și documentarul de artă Tițian, Imperiul Culorii în luna mai la Happy Cinema Luceafărul
Teatru și film 30 Aprilie 2024, 13:51

Filme pentru întreaga familie și documentarul de artă Tițian, Imperiul Culorii în luna mai la Happy Cinema Luceafărul

Proiecția filmului de artă Tițian, Imperiul Culorii din cadrul evenimentului Anul Filmelor de Artă realizat în...

Filme pentru întreaga familie și documentarul de artă Tițian, Imperiul Culorii în luna mai la Happy Cinema Luceafărul
SEZONIERII expoziție de fotografie documentară, ateliere de cercetare, conferințe & vizionare de film 10 mai — 9 iunie 2024, Sala Irina Nicolau Muzeul Național al Țăranului Român
Teatru și film 30 Aprilie 2024, 07:27

SEZONIERII expoziție de fotografie documentară, ateliere de cercetare, conferințe & vizionare de film 10 mai — 9 iunie 2024, Sala Irina Nicolau Muzeul Național al Țăranului Român

Cum arată viața zilnică a muncitorilor români sezonieri plecați în Spania, Germania sau Marea Britanie,...

SEZONIERII expoziție de fotografie documentară, ateliere de cercetare, conferințe & vizionare de film 10 mai — 9 iunie 2024, Sala Irina Nicolau Muzeul Național al Țăranului Român
Gala Gopo și-a desemnat laureații: "Libertate", marele câștigător
Teatru și film 30 Aprilie 2024, 06:55

Gala Gopo și-a desemnat laureații: "Libertate", marele câștigător

Grație succesului de box-office, "MIAMI BICI 2" a obținut Premiul Publicului.

Gala Gopo și-a desemnat laureații: "Libertate", marele câștigător
Ascultă live

Ascultă live

14:00 - 15:00
Știința 360
Ascultă live Radio România Cultural
14:05 - 15:00
REPORTERII ACTUALITATII
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
11:03 - 15:00
Pulsul zilei
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru