PORTRET: Legendarul Kirk Douglas – un actor autentic, cu o viaţă personală fabuloasă
9 December 2020
Avem bilete să plecăm într-o călătorie muzicală plină de peripeții alături de cei mai îndrăgiți eroi ai snoavelor populare românești!
10 December 2020

Să privim cu optimism spre 2021 – ce vom vedea în cinematografe

La finalul unui an cu multe premiere amânate sau anulate, toate casele de producție cinematografică privesc cu optimism către 2021, în speranța că vor reuși să lanseze o parte din titlurile amânate, dar și filme noi, care deocamdată au avut premiere doar în țările de origine sau în cadrul unor festivaluri.

Una dintre cele mai vechi case de distribuție de film independent din România, Independența Film, anunță o parte din titlurile pe care și-a propus să le lanseze pe marile ecrane în cursul anului viitor. Printre acestea se regăsesc „The Human Voice”, scurtmetrajul lui Almodóvar ce o are ca protagonistă pe Tilda Swinton, care a fost filmat şi editat în timp record după terminarea perioadei de izolare determinată de criza coronavirusului, și „Three Floors”, noul film al cineastului italian Nanni Moretti, a cărui premieră este așteptată în 2021. Un alt titlu de pe lista distribuitorului este „Undine”, cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, un basm romantic modern cu elemente supranaturale, care o are în rolul principal pe Paula Beer.

„Avem în vedere pentru prima jumătate a anului 2021 două producții italiene, „Gli anni più belli” al lui Gabriele Muccino, o frumoasă poveste despre dragoste și prietenie care se întinde de-a lungul a 40 de ani și care îl are în rolul principal pe Pierfrancesco Favino, și „Nowhere Special” al lui Uberto Pasolini, o emoționantă și înduioșătoare dramă socială în limba engleză, care a avut premiera la Veneția 2020, precum și „Persian Lessons” al regizorului ucrainean Vadim Perelman, o tragi-comedie absurdă despre Holocaust. Acestora li se vor adăuga și alte filme, cum sunt „Tre piani” al lui Nanni Moretti și „Mandibules”, comedia franco-belgiană a lui Quentin Dupieux”, spune Antoine Bagnaninchi, director Independența Film.

În așteptarea redeschiderii cinematografelor, pe contul de video on demand Vimeo al Independența Film se pot viziona peste 40 de titluri din portofoliul casei de distribuție, printre cele mai noi filme adăugate regăsindu-se „Maradona by Kusturica” (r. Emir Kusturica), „Lazzaro Felice” (r. Alice Rorhwacher) și „Cyrano, mon amour” (r. Alexis Michalik). „La Belle Epoque” (r. Nicolas Bedos) și „Sorry We Missed You” (r. Ken Loach), două dintre filmele lansate pe marile ecrane în acest an, „A Separation” (r. Asghar Farhadi), „Welcome to New York”, controversatul film al lui Abel Ferrara, cu Gérard Depardieu și Jacqueline Bisset, „Only God Forgives”, cea de-a doua colaborare a regizorului Nicolas Winding Refn cu actorul Ryan Gosling, „The House That Jack Built”, psycho thriller-ul lui Lars von Trier, și „Golden Glove”, thrillerul șocant al lui Fatih Akin sunt doar câteva dintre titlurile ce urmează a fi disponibile online în luna decembrie pe https://vimeo.com/independentafilm/vod_pages/. Costul unui bilet pentru un film este de trei dolai, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de două zile.