Începe a cincea ediție a Turneului “Muzica în Palatele României”
19 July 2017
„La Danseuse” deschide cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival
19 July 2017

Concert Robin and the Backstabbers la Școala de vară „Fenomenul Pitești”

Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești organizează vineri, 21 iulie, ora 21.00, un concert Robin and the Bacstabbers la Club Hush din Pitești.

Concertul va fi precedat de un dialog tematic între Alin Mureșan (președintele Centrului de Studii în Istorie Contemporană) și Theodor Paleologu despre experimentul Pitești, cele două evenimente marcând deschiderea Școlii de vară „Fenomenul Pitești”.

Care este legătura dintre Școala de vară şi Robin and the Backstabbers? Andrei Fântână (clape, muzicuță) este fiul unuia dintre studenții torturați în cadrul fenomenului Pitești în perioada martie-mai 1951 și a fost invitat ca lector la Școala de Vară doi ani la rând.

Robin and the Backstabbers este una dintre cele mai cunoscute formații alternative din România. Fondată în 2010, trupa a lansat două albume din proiectata trilogie Bacovia Overdrive: vol. 1: Stalingrad (2012) și vol. 2: Arhangelsk (2015). Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Oigăn Nuțescu (bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (percuție), Andrei Fântână (clape, muzicuță).

Biletele pot fi achiziţionate prin rețeaua IaBilet (https://www.iabilet.ro/site/event/29507/), dar și de la Club Hush (într-un număr limitat). Prețul biletelor este de 30 RON.

 

Școala de Vară Fenomenul Pitești se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.