‘Descoperă Arhiva Fotografică Agerpres’, la Muzeul Național Cotroceni
12 September 2016
Concursul Enescu 2016 – Secțiunea de Vioară
12 September 2016

Concurenți din 11 țări înscriși la concursul de canto ‘Vox Artis’

În perioada 13-16 septembrie are loc la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, cea de-a VIII-a ediție a concursului de canto ‘Vox Artis’. 34 de tineri artiști din Koreea de Sud, Danemarca, Polonia, Cehia, slovacia, Franța Germania, Rusia, Olanda, Ungaria și România vor concura în fața unui juriu compus din personalități ale scenei lirice internaționale. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar la Consiliului Județean Sibiu. Actiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Ajuns la cea de-a opta ediție, Concursul Internațional de canto ‘Vox Artis’ Sibiu atrage, an de an, tineri participanți de pe întreg mapamondul. Inițiativa și organizarea acțiunii aparține Filarmonicii de Stat Sibiu în parteneriat cu ArtCor Agency Viena. Din juriu fac parte personalități internaționale din lumea teatrului muzical: dirijori, soliști, manageri, critici muzicali, impresari.

Accesul publicului este liber la toate probele de concurs care vor avea loc la Sala Thalia marți, miercuri și joi. Concertul intitulat ‘Vocile operei’ programat vineri, 16 septembrie 2016, marchează, tradițional, încheierea Concursului ‘Vox Artis’ printr-o gală a laureaților. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Adrian Morar, va acompania evoluția celor mai buni tineri artiști lirici participanți la competiție. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia și pe www.filarmonicasibiu.ro. Prețul unui bilet este de 16 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Membrii juriului:

Președintele concursului: Maestro Giuseppe Sabbatini — Italia

Juan CANTARELL — dirijor, Profesor al Academiei de muzica Granados — Marshall—Barcelona

Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Bolshoi / Director Music Center ‘Eurovox’ — Rusia

Evelyn SCHMIDTKE LENNERT — soprană , director artistic — Musiktheater Austria Johann-Strauss-Operette-Viena

Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency — Austria

Prof. Georgeta Stoleriu, soprană, Universitatea Națională de Muzică București — România

Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista ‘Melos’ — România