DOCUMENTAR: Reuniunea „Media 2020”, organizată de Radio România şi Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU)
12 July 2018
Născut în România – Librăriile Cărtureşti
16 July 2018

Conferintă națională a profesorilor de istorie, București 12-14 Iulie 2018

Societatea de Știinte Istorice din România, cea mai cuprinzătoare organizație profesională din domeniul producerii și transmiterii cunoașterii istorice, care grupează în rîndurile sale profesori, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți și alți iubitori ai istoriei, a organizat în parteneriat cu Universitatea din București, în perioada  12-14 iulie 2018, o suită de activități dedicate Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, sub genericul Conferința Națională a Profesorilor de Istorie.
Circa 100 de profesori de istorie care predau în învățământul preuniversitar s-au reunit, la Universitatea din București pentru a dezbate probleme fundamentale ale istoriei și ale profesiei.
Evenimentul le-a oferit profesorilor de istorie din învățământul gimnazial și liceal, care sunt actorii cei mai importanți în transmiterea cunoașterii istorice și în educarea valorilor naționale, o platformă de reflecție comună despre disciplina istorie și rolul ei în formarea noilor generații, ca și despre legăturile dintre trecut, prezent și viitor.
Conferința Națională a Profesorilor de Istorie,  a fost deschisă, de către prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu prelegerea intitulată „Meseria de profesor de istorie, astăzi”.
Interviu de Mirela Stana