Vorba de cultură – Invitat, scriitorul George Banu
23 October 2017
Lansarea romanului istoric „Favorita“ de Yasushi Inoue o poveste de dragoste din China medievală, tot atât de cunoscută ca cea dintre Tristan și Isolda în Occident
23 October 2017

CONFLUENȚE reunește trei spații culturale distincte

Ediția din 23 octombrie 2017

 

Visul meu cât și al lui Nichita, prin rugămintea lui să nu mor. Eu am fost nevoit să-i promit că nu mor până nu traduc lirica lui Eminescu în limba sârba. Și iată, Domnul m-a ajutat. N-am murit. Am rămas ca să termin lirica..” spune poetul și traducătorul ADAM PUSLOJIC, în cadrul rubricii „Scriitori la microfon”.

 

Despre un fabulos castel și despre rezidența germană ce l-a stimulat să-și rescrie un roman, ne vorbește scriitorul DANIEL BĂNULESCU.Nemții pompează mulți bani în cultură. Ei, practic, au inventat sau par să fi inventat rezidența literară care este un soi de așezare extraterestră, un soi de a-ți lua în proprietate, pentru câteva luni, un regat pe care îl vei conduce.” ne va spune, în cadrul rubricii „Meridiane literare”.

 

Despre dialogul cu textele și autorii lor, într-o confruntare a metodologiilor românești și franceze, ne va vorbi, la a treia rubrică a emisiunii, CRISTIAN CIOCAN, președintele Societății Române de Fenomenologie: „Textul filosofic are exigențele lui de răbdare. Un text literar se citește într-un flux psihologic continuu, în fond e o narațiune întreagă care curg. Pe când textul filosofic are o structură de idei atât de articulată, care te obligă de multe ori să revii. Deci o pagină de filosofie se citește, se recitește, se re-citește…”.

 

Constantin Cristian Bleotu, Oana Georgiana Enăchescu și Eugen Lucan vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ la serata literară de luni seară!