Libertate la Bremen – primul spectacol jucat la Teatrul Național Iași, în 2021
7 January 2021
VOCE, EMOȚIE, EVADARE – Take, Ianke şi Cadâr de Victor Ion Popa
9 January 2021

„Copilul acesta”, un spectacol-lectură despre relații, confruntări sau schimbări în relația părinte – copil, în premieră la Teatrul de Stat Constanţa

„Copilul acesta” de Joël Pommerat, în traducerea Ancăi Rotescu, un spectacol-lectură în regia lui Vlad Cristache, va fi difuzat în premieră pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 19:00.

La originea piesei scrise de dramaturgul francez se află un proiect derulat prin colaborarea între o instituție de asistență socială și o instituție teatrală, în cadrul căruia au fost organizate întâlniri cu femei din Normandia, care au povestit despre relațiile cu fiii și fiicele lor. Dramaturgul a preluat tema și a creat o suită de episoade ce descriu tensiunile legăturilor părinte – copil, în feluritele lor aspecte. Confruntările familiale sunt intense, profunde și vor răscoli în spectatori propriile istorii, în toată complexitatea lor. Este o temă mereu actuală, poate chiar cu o miză mai mare în prezent, date fiind schimbările esențiale generate de progresul tehnologic în receptivitatea noilor generații.

Fiind un spectacol-lectură, atât regizorul, cât și artiștii s-au concentrat pentru a desăvârși toate nuanțele interpretării, compensând astfel, din plin, lipsa elementelor de decor și a mișcării scenice. Spectacolul va fi montat în versiunea clasică în toamnă.

Duminică, 10 ianuarie, la ora 19:00, tot pe pagina Facebook, Teatrul de Stat Constanța, va difuza spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regia artistică Dana Dumitrescu.