Născut în România – CASA CEAUȘESCU – fosta reședință privată a familiei dictatorului sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 16:00
24 July 2021
Născut în România: China sau despre supraviețuirea prin milenii, cu prof. Florentina Vișan
1 August 2021

Cosmetice cu suflet din Ardeal. Raluca Olaru, creatoarea Hodaia, la Născut în România sâmbătă, 31 iulie, ora 18.00

”Rețetarele și poțiunile își au rădăcinile înfipte adânc în istoria familiei mele”, spune Raluca Olaru, creatoarea unei mărci de cosmetice naturale, obținută din plante medicinale care se găsesc exclusiv în România, cultivate chiar de ea sau căutate prin locuri ferite.

Nepoată de doftoroaie, crescută și învățată cu leacurile tradiționale, Raluca a decis la un moment că trebuie să ducă această poveste mai departe. A studiat folclorul medical și fitofarmacia în România și Germania. A îmbinat aceste cunoștințe  cu cele de medicină modernă, dar și cu spiritul antreprenorial, pentru că, accesând fonduri comunitare, a reușit să pună la punct un laborator modern, care respectă toate normele în vigoare la nivel european.

Linia sa de cosmetice are un nume cu parfum ardelean, Hodaia, și a fost destinată la început bărbaților și sportivilor de performanță. Acum este mai degrabă o linie unisex, după cum spune Raluca.

Totul este ales cu grijă, să fie 100% natural. Grădina Hodăii este muncită cu brațele, nu cu utilaje, furnizorii sunt aleși cu mare atenție, ambalajele sunt toate reciclabile. ”Deși ne plac enorm ingredientele exotice, la Hodaia, credem că natura ne-a înzestrat cu suficiente resurse valoroase și în România. Și dacă avem acces la ingrediente de calitate și cu efecte terapeutice extraordinare la o aruncătură de băț, de ce am călători în jurul lumii, ca să le obținem?”, mai spune Raluca Olaru.

O puteți asculta pe larg, pe 31 iulie, de la ora 18.00, la Născut în România, într-un dialog cu Anamaria Spătaru.