Sarmalele Reci – turneu și sărbătoare: 1000 de viniluri vândute
16 May 2022
Expoziția pictoriței Emilia Marinescu, „Noir 22”, la Opera Națională București
16 May 2022

Deschiderea expoziției „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță vernisajul expoziției „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”, eveniment ce va avea loc marți, 31 mai a.c., ora 17:00, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12).

Organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, expoziția marchează împlinirea a trei ani de la vizita istorică a Papei Francisc în România, și se constituie în jurul memorabilei fraze rostite de către Suveranul Pontif, cu ocazia acestei vizite: “Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate. Dumnezeu să binecuvânteze România!“

Printre numeroasele obiecte legate de vizita Papei Francisc prezentate în cadrul expoziției, precum Ornatul, Stola și Mitra Papală, Tronul Papal, folosit de Suveranul Pontif în Catedrala ”Sf. Iosif” din București, vizitatorii vor avea ocazia să admire și celebrul Papamobil cu care Papa a călătorit pe meleagurile țării, care va fi expus pe terasa Muzeului Național de Istorie a României.

La deschiderea oficială a expoziției vor participa Nunțiul Apostolic în România – E.S. Miguel Maury Buendia, înalți prelați, preoți și demnitari din conducerea Statului.

Proiectul a fost inițiat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, beneficiind de consiliere artistică din partea doamnei lector universitar dr. Anna-Maria Orban (Universitatea Națională de Arte București). Conceptul expozițional și regia artistică aparțin domnului Dan Michael Schlanger.

Expoziția va fi deschisă în perioada 31 mai – 17 iunie 2022 și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.